Nascar με χρώμα...Ελληνικό! (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Nascar με χρώμα...Ελληνικό! (vid)
Το ντεμπούτο του στα Nascar Whelen Euro Series πραγματοποίησε ο 18άχρονος Θωμάς Κρασώνης, ο οποίος συμμετείχε στον πρώτο διπλό αγώνα της φετινής σεζόν, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια.

Ήταν η πρώτη αγωνιστική εμπειρία για τον νεαρό Έλληνα οδηγό σε αυτό το είδος αγώνων και το… άγχος του φάνηκε σε έναν βαθμό στα χρονομετρημένα του Σαββάτου, καθώς έπειτα από λάθος που έκανε στον γρήγορο γύρο του, δεν κατάφερε να σημειώσει τον χρόνο που θα μπορούσε να κάνει. Έτσι στο grid του πρώτου αγώνα βρέθηκε στην 21η θέση, μεταξύ 32 αγωνιζομένων. Πραγματοποιώντας πολύ καλή εκκίνηση γρήγορα πέρασε τους πιο αργούς οδηγούς και βρέθηκε μέσα στο τρενάκι που διεκδικούσε τις θέσεις 13-18.

Με υπομονή και σίγουρα προσπεράσματα κι εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, κατάφερε να προσπεράσει άλλους τρεις αντιπάλους και να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 15η θέση. Έχοντας ήδη πάρει το… βάπτισμα του πυρός, ο Θωμάς ήταν πανέτοιμος για τον δεύτερο αγώνα, το πρωί της Κυριακής. Εκκινώντας και πάλι 21ος, αισθανόταν πλέον πολύ πιο άνετα μέσα στο Ford Mustang. Κι αυτό φάνηκε στον αγώνα, καθώς ήταν καταιγιστικός, εντυπωσιάζοντας τους διοργανωτές του Πρωταθλήματος, οι οποίοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον 18άχρονο Έλληνα. Άλλωστε μέσα σε 15 γύρους ο Κρασώνης κατάφερε να περάσει 10 αυτοκίνητα και να τερματίσει οριακά εκτός της πρώτης δεκάδας, συγκεντρώνοντας συνολικά 50 βαθμούς.

Επίδοση που τον φέρνει στην όγδοη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος. «Ήταν μία απίστευτη εμπειρία! Ο αγώνας ήταν πολύ ευχάριστος, ειδικά την Κυριακή, όταν και αισθανόμουν πραγματικά πολύ άνετα μέσα στο αυτοκίνητο μου. Με εντυπωσίασε η προσέλευση των θεατών, καθώς στην πίστα της Βαλένθια βρέθηκαν περισσότεροι από 30.000 θεατές την Κυριακή! Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα στην Ιταλία» τόνισε έμπλεος συναισθημάτων ο Θωμάς Κρασώνης. Ο δεύτερος διπλός αγώνας του Πρωταθλήματος Nascar Whelen Euro Series θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Μαϊου στην πίστα Franciacorta της Ιταλίας.

Δείτε εδώ τον 2ο αγώνα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!