Το Ράλι Ντακάρ του 2020 θα γίνει στη Σαουδική Αραβία

Πέτρος Σηφαλάκης
Το Ράλι Ντακάρ του 2020 θα γίνει στη Σαουδική Αραβία
Μετά από 10 χρόνια εξερεύνησης της Νότιας Αμερικής, ο πιο σκληρός και επικίνδυνος μηχανοκίνητος αγώνας θα αλλάξει ήπειρο.

Από το 2008 ο διάσημος αγώνας του Ντακάρ γίνεται στη Νότια Αμερική, κάτι που αναμένεται να αλλάξει από του χρόνου. Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του αγώνα, θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία, ώστε να... εξερευνήσουν και τη Μέση Ανατολή! Θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει εκεί το Ράλι Ντακάρ. Από το 1978, γινόταν σε αφρικανικό έδαφος ενώ στη συνέχεια πέρασε στη Νότια Αμερική, μένοντας εκεί για αρκετές χρονιές.

Με την ανακοίνωση αυτή, δεν διευκρινίστηκε αν το Ντακάρ θα παραμείνει στη Μέση Ανατολή για πολλά χρόνια ή για μια χρονιά. Ωστόσο, όπως έχει δείξει η ιστορία, το διάσημο Ράλι όταν αλλάζει μέρος, μένει σε αυτό για ένα διάστημα. Από τις 25 Απριλίου και μετά η διοργάνωση που είναι υπεύθυνη για το Ντακάρ θα προχωρήσει στην ανακοίνωση περισσότερων λεπτομερειών για τη διεξαγωγή του το 2020. Θα εξηγήσουν τους λόγους που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση και πιθανότατα θα δείξουν και τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγωνιζόμενοι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!