To Nissan GT-R Nismo έκανε... δίαιτα! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
To Nissan GT-R Nismo έκανε... δίαιτα! (pics & vid)
Η Nissan αποφάσισε να ανανεώσει στα σημεία τη Nismo έκδοση του GT-R και την παρουσιάζει στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης πλάι στο GT-R 50th Anniversary Edition.

To Nissan GT-R διατίθεται σε αρκετές εκδόσεις, μια εκ των οποίων η Nismo. Εφοδιάζεται με τον ίδιο V6 κινητήρα των 3.8 λίτρων, όμως τα δύο τούρμπο του είναι διαφορετικά από της «απλής» έκδοσης και μαζί με κάποιες ακόμη αλλαγές, αποδίδει 600 ίππους και 650 Nm ροπή. Η Nissan επέλεξε να βελτιώσει ελαφρώς αυτή την έκδοση και τοποθέτησε μπόλικο carbon στην κατασκευή του, μαζί με τη γενικότερη χρήση ελαφρύτερων υλικών.

Το αποτέλεσμα είναι να χάσει περίπου 30 κιλά συγκριτικά με την έκδοση προ ανανέωσης. Οι αλλαγές συνεχίζονται με τα δύο τούρμπο που χάρη στη διαφορετική τους σχεδίαση καταφέρνουν να αποδίδουν καλύτερα και να μειώνουν σημαντικά το lag στο πάτημα του γκαζιού, ενώ το αυτόματο σασμάν των έξι σχέσεων έχει αναβαθμισμένο λογισμικό για καλύτερη ταχύτητα. Ανάρτηση και σύστημα πέδησης έχουν αναθεωρηθεί ελαφρώς, τα φρένα αποτελούνται από κεραμικούς δίσκους, οι ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών είναι της Rays και τα ελαστικά επιδόσεων προέρχονται από τη Dunlop.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!