Δοκιμές με 250 χλμ./ώρα σε 40 βαθμούς Κελσίου για τη Bugatti!

Πέτρος Σηφαλάκης
Δοκιμές με 250 χλμ./ώρα σε 40 βαθμούς Κελσίου για τη Bugatti!
H Bugatti Divo παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες και η γαλλική μάρκα αποφάσισε να κάνει κάποιες δοκιμές σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, για να διαπιστώσει την αντοχή της.

Σύντομα αναμένεται οι πρώτοι ιδιοκτήτες να παραλάβουν τη Bugatti Divo τους και η μάρκα θέλει να είναι σίγουρη ότι το προϊόν που αγοράζουν, είναι άρτιο σε κάθε τομέα. Για αυτό και αποφάσισαν να τη δοκιμάσουν με ταχύτητες άνω των 250 χλμ./ώρα, σε περιοχές όπου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου! Αυτό το έκαναν προκειμένου να διαπιστώσουν την αντοχή του τεράστιου κινητήρα στην πίεση, ακόμη κι αν οι συνθήκες δεν βοηθούν.

Θυμίζουμε ότι η Bugatti Divo παρουσιάστηκε στο Pebble Beach Concours d'Elegance στην Καλιφόρνια. Έχει εντελώς διαφορετική εμφάνιση από τη Chiron όμως βασίζεται εξ ολοκλήρου σε αυτή, αν και η Bugatti έχει κάνει πολλές βελτιώσεις στην ανάρτηση, στο σύστημα διεύθυνσης και το πλαίσιο ώστε να έχει ακόμη καλύτερη οδική συμπεριφορά. Παράλληλα έχει «αδυνατίσει» κατά 35 κιλά συγκριτικά με τη Chiron. Ο κινητήρας που τη συνοδεύει ωστόσο είναι ο ίδιος, ένας δεκαεξακύλινδρος σε διάταξη W με τέσσερα τούρμπο και κυβισμό 8.0 λίτρα! Αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!