Νέο KIA Stinger 370 ίππων και με Drift Mode! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο KIA Stinger 370 ίππων και με Drift Mode! (pics & vid)
Η KIA δεν... αστειεύεται και μας παρουσιάζει ένα νέο Stinger που έχει 370 άλογα, σοφιστικέ τετρακίνηση με μπλοκέ πίσω διαφορικό, Drift Mode και ένα... ταιριαστό πορτοκαλί χρώμα.

Η KIA έχει αλλάξει πάρα πολύ την εικόνα της τα τελευταία χρόνια και το επίπεδο των αυτοκινήτων που κατασκευάζει, έχει... ξεφύγει πλέον. Το Stinger είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μπορούμε να φέρουμε και η νέα έκδοση GTS το κάνει ακόμη πιο ικανό. Πρόκειται για μια νέα έκδοση που εστιάζει στη συνολική αναβάθμιση του μοντέλου.

Έχει κινητήρα με δύο τούρμπο, V6 των 3.3 λίτρων με 370 ίππους και 510 Nm ροπής, ενώ η ισχύς αποστέλλεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν των οκτώ σχέσεων. Η τετρακίνηση ωστόσο, δεν είναι ένα απλό σύστημα αλλά ένα πολύ εξελιγμένο που καλύπτει κάθε γούστο. Κανονικά η ροπή μοιράζεται σε ποσοστό 40:60 ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα αντίστοιχα.

Στο προφίλ Sport από τα προγράμματα οδήγησης, το ποσοστό που φτάνει στους πίσω τροχούς ανέρχεται στο 80% και όταν επιλέγεται το... Drift Μode, τότε το Stinger γίνεται 100% πισωκίνητο! Στον πίσω άξονα υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό οπότε ο οδηγός μπορεί να διαγράφει εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις! Η αναβάθμιση του Stinger δεν σταματά εδώ.

Τμήματα από ανθρακονήματα, επενδύσεις από αλκαντάρα, ηλιοροφή, ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου και ηχοσύστημα 720 Watt από τη Harman/Kardon ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Στάνταρ είναι και το πορτοκαλί χρώμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε αυτή την έκδοση και φροντίζει για να ξεχωρίζει το Stinger από... χιλιόμετρα! Το «κακό» σε όλα αυτά είναι ότι θα το αποκτήσουν μόλις 800 αγοραστές σε όλο τον κόσμο καθώς η παραγωγή του είναι περιορισμένη σε τόσες μονάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!