Ford Mustang: Το πιο καλοπουλημένο σπορ κουπέ του κόσμου!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ford Mustang: Το πιο καλοπουλημένο σπορ κουπέ του κόσμου!
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ford Mustang αναδείχθηκε το πιο δημοφιλές σπορ κουπέ στον κόσμο με τις περισσότερες πωλήσεις από όλα τα υπόλοιπα αντίστοιχα μοντέλα.

Για ακόμη μια χρονιά η Ford έχει να παινεύεται για τη Mustang ότι είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις σπορ κουπέ του κόσμου. Η Μπλε Οβάλ εταιρεία όταν αποφάσισε να φέρει και επίσημα το μοντέλο της και στην Ευρώπη χτύπησε... φλέβα με τη μία και οι συνολικές πωλήσεις της εκτοξεύθηκαν. Στην επέτειο των 55 χρόνων της Mustang λοιπόν, που ήταν το 2018, πουλήθηκαν 113.066 μονάδες.

Παράλληλα το μερίδιο αγοράς του μοντέλου είναι στο 15,4%, ελαφρώς αυξημένο από τον αντίστοιχο αριθμό του 2017. Σε συγκεκριμένες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, η Mustang πούλησε 75.842 αυτοκίνητα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, 2.323 αυτοκίνητα, 5% αυξημένος αριθμός από το 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ford η Mustang είναι διαθέσιμη προς αγορά σε 146 χώρες και από το 2015 που υπάρχει η έκτη γενιά, έχουν πουληθεί 500.000 αυτοκίνητα, με περισσότερα από τα 45.000 να έφτασαν στην αγορά της Ευρώπης.

Όπως λέει η Ford, οι είκοσι αγορές της Γηραιάς Ηπείρου με τη μεγαλύτερη ζήτηση για Mustang, είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά): Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!