Πλήρης αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz GLS (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Πλήρης αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz GLS (pics & vid)
Η S-Class των SUV, όπως την αποκαλεί η ίδια η Mercedes-Benz, αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Πριν μερικές ημέρες η Mercedes-Benz μας αποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία, μαζί με τις φωτογραφίες της νέας GLS. Τώρα έφτασε η στιγμή να δώσει στη δημοσιότητα και επιπλέον λεπτομέρειες του αυτοκινήτου. Οι εντυπωσιακές της διαστάσεις είναι ικανές να φιλοξενήσουν έως επτά ενήλικες στο εσωτερικό. Η τρίτη σειρά καθισμάτων δεν είναι «διακοσμητική» όπως συμβαίνει σε πολλά επταθέσια μοντέλα, ούτε για χρήση μόνο από παιδιά και η Mercedes-Benz λέει ότι μπορούν να φιλοξενήσουν ανθρώπους με ύψος έως και 1.94 μέτρα.

Όλα τα καθίσματα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα. Οι κινητήρες της αποτελούνται από έναν τούρμπο εξακύλινδρο σε σειρά των 3.0 λίτρων με 367 ίππους και 500 Nm ροπής, στον οποίο ενσωματώνεται και ήπια υβριδική τεχνολογία των 48V. Οι ντίζελ είναι ένας των 2.9 λίτρων, εξακύλινδρος σε σειρά με 286 ίππους και 600 Nm ροπή ή 330 ίππους και 700 Nm ροπή, ανάλογα με την έκδοση, ενώ η κορυφαία της γκάμας φοράει έναν V8 βενζίνης των 4.0 λίτρων με τούρμπο και 489 ίππους, μαζί με 700 Nm ροπής. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο σασμάν εννέα σχέσεων και τετρακίνηση 4MATIC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!