«Σκληροπυρηνική» και εντυπωσιακή η νέα Mercedes GLB Concept (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
«Σκληροπυρηνική» και εντυπωσιακή η νέα Mercedes GLB Concept (pics)
Ακόμη ένα SUV είναι στα σκαριά από τη Mercedes-Benz και όπως δείχνει το πρωτότυπο που μας παρουσίασαν στη Σαγκάη, θα είναι και ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Το... κενό ανάμεσα στη GLA και τη GLC έρχεται να αναπληρωθεί με τη GLB, ένα νέο μοντέλο που θα δούμε στους επόμενους μήνες και θα έχει διαφορετική ταυτότητα από τα υπόλοιπα της μάρκας. Στην ουσία, η GLA δεν απέχει τόσο από τη GLC για να χρειάζεται και ενδιάμεσο μοντέλο, όμως η Mercedes-Benz είναι η φίρμα με τα περισσότερα SUV αυτή τη στιγμή και θέλει να παρουσιάσει ακόμη περισσότερα.

Φυσικά, ο,τι κάνει το κάνει με μαεστρία και για να μη «κλέψει» κάποιον αγοραστή από τη GLC, θα φροντίσουν να της δώσουν μια αρκετά διαφορετική ταυτότητα. Όπως αποδεικνύεται και από το πρωτότυπο που μας προετοιμάζει για τη GLB παραγωγής, θα έχει μια πιο «σκληροπυρηνική» εικόνα με τετράγωνες αναλογίες, σαν μια μικρογραφία της GLS ας πούμε και μια πιο σύγχρονη εκδοχή της G-Class.

Ενδεχομένως, θα έχει και μεγαλύτερες ικανότητες εκτός δρόμου, ενώ θα έχει και επτά θέσεις στο εσωτερικό της. Το πρωτότυπο έχει αρκετά γήινες αναλογίες στη σχεδίαση του αμαξώματος, αλλά και την εικόνα του εσωτερικού. Μέσα το μοντέλο της Mercedes θυμίζει αρκετά A-Class και περιμένουμε ότι θα διατηρηθεί και στην έκδοση παραγωγής. Σε ο,τι αφορά το πρωτότυπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες, εφοδιάζεται με ένα μοτέρ βενζίνης των 2.0 λίτρων με τέσσερις κυλίνδρους και τούρμπο. Αποδίδει 224 ίππους, συνδυάζεται με αυτόματο σασμάν οκτώ σχέσεων και τετρακίνηση 4MATIC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!