Rapide E: Η πρώτη ηλεκτροκίνητη Aston Martin (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Rapide E: Η πρώτη ηλεκτροκίνητη Aston Martin (pics & vid)
Με παραγωγή μόλις 155 μονάδων, πάνω από 320 χιλιόμετρα αυτονομία και 610 ίππους, η πρώτη ηλεκτροκίνητη Aston Martin σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας εποχής.

Η ηλεκτροκίνηση έχει καταφέρει να «πείσει» ακόμη και παραδοσιακούς κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων όπως η Aston Martin. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της εταιρείας που κινείται αποκλειστικά από μπαταρίες μόλις παρουσιάστηκε, ονομάζεται Rapide E και έχει εντυπωσιακή τεχνολογία. Η αεροδυναμική της είναι προσεγμένη με κάθε τρόπο, έχει αυτονομία που ξεπερνά τα 320 χιλιόμετρα και όταν υπάρχει ο κατάλληλος φορτιστής, μπορεί να εξασφαλίσει 300 χιλιόμετρα αυτονομίας ανά μία ώρα φόρτισης.

Αργότερα αναμένεται να παρουσιαστεί φορτιστής που θα τη φορτίζει σε πολύ λιγότερο, με ρυθμό 500 χιλιομέτρων ανά ώρα στην πρίζα. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες που χρησιμοποιούνται για την κίνησή της έχουν συνδυασμένη ισχύ 610 ίππων και 950 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα τα ολοκληρώνει σε 4,2 δευτερόλεπτα και η τελική της είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα οδήγησης, τα GT, Sport και Sport Plus, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει μπλοκέ διαφορικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!