H Ford αναβαθμίζει τη Mustang στους 330 ίππους (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
H Ford αναβαθμίζει τη Mustang στους 330 ίππους (pics)
To νέο High Performance Package ανεβάζει την απόδοση του τετρακύλινδρου τούρμπο EcoBoost των 2.3 λίτρων και παράλληλα προσθέτει εξοπλισμό για καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Η ανανεωμένη γενιά της Ford Mustang συνεχίζει να εξοπλίζεται στη βασική της έκδοση με τον τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 2.3 λίτρων που πλέον αποδίδει 290 ίππους, από τους 317 της προηγούμενης. Ως αποτέλεσμα, η Ford λανσάρει ένα νέο πακέτο που ονομάζεται High Performance Package και κάνει το μοντέλο της πιο ισχυρό και σπορ. Οι μηχανικοί άλλαξαν τη φτερωτή της τουρμπίνας με μια μεγαλύτερη, τοποθέτησαν νέο ψυγείο λαδιού, νέο ψυγείο νερού και μεγαλύτερο intercooler, ενώ άλλαξαν και την εισαγωγή αέρα, αλλά και την εξαγωγή καυσαερίων.

Η εξάτμιση εφοδιάζεται με σπορ ενεργό σύστημα με κλαπέτα που ανοίγουν για πιο έντονο ήχο και κλείνουν για μεγαλύτερη ησυχία στο ταξίδι και τα αποτελέσματα είναι 330 ίπποι και 475 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 4,6 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα. Σημειώστε επίσης, τα νέα μεγαλύτερα φρένα με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και τις μεγαλύτερες αντιστρεπτικές στον εμπρός και τον πίσω άξονα, των 32 και των 24 χιλιοστών αντίστοιχα.

Οι μηχανικοί της Ford δεν σταμάτησαν εδώ και τοποθετούν ένα αναθεωρημένο μπλοκέ διαφορικό πίσω με λόγο 3,55:1, από 3,15:1 και νέο σύστημα υποβοήθησης τιμονιού για καλύτερη απόκριση. Το... γλυκό δένει με τους τροχούς που αποτελούνται από ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και ελαστικά υψηλών επιδόσεων Pirelli P Zero Corsa διάστασης 255/40. Διάφορα διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα φροντίζουν κυρίως για την οπτική διαφοροποίηση από τις υπόλοιπες εκδόσεις και η μάσκα έχει το σήμα του μοντέλου στην άκρη, αντί για το κέντρο της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!