Σαρωτικός ο Μπαουτίστα νικά στον πρώτο αγώνα στο Assen

Γιώργος Βαρίνος
Σαρωτικός ο Μπαουτίστα νικά στον πρώτο αγώνα στο Assen
Ακόμα μια δυνατή εμφάνιση και ακόμα μια νίκη για τον Άλβαρο Μπαουτίστα στα SBK-Motul, με τον Ισπανό να φτάνει τις δέκα συνεχόμενες νίκες!

Ο Μπαουτίστα έχει κάνει άνω κάτω τον θεσμό των SBK σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του και νικώντας σε όλους τους αγώνες του 2019.

Η νίκη του ήρθε με τον ίδιο τρόπο όπως και τις άλλες φορές: ξεκίνησε δυνατά από την pole και κράτησε την 1η θέση μέχρι το τέλος. Έτσι κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ των 9 συνεχόμενων νικών του Νιλ Χόνττσον! Δίχως μεγάλες ευθείες στο Assen και με την αναγκαστική μείωση κατά 250 στροφών που δέχθηκε ο κινητήρας της Ducati του Μπαουτίστα δεν κέρδισε με τις μεγάλες διαφορές των προηγούμενων αγώνων.

Ο Τζόναθαν Ρία πήρε και αυτός μια 10η συνεχόμενη δεύτερη θέση. Μετά την ακύρωση του αγώνα Superpole, οι οδηγοί θα ξεκινήσουν τον δεύτερο αγώνα πάλι από τις ίδιες θέσεις. Έτσι ο Μπαουτίστα θα φύγει από την pole position και ο Τζόναθαν Ρία θα πρέπει να κάνει κάτι ακόμα καλύτερο από την 8η θέση, αν θέλει να μείνει κοντά στην Ducati του Μπαουτίστα . Την τελευταία θέση του βάθρου πήρε ο – πάντα δυνατός στην πατρίδα του – Μίκαελ Βαν Ντερ Μαρκ.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!