Νέες υβριδικές εκδόσεις για την Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέες υβριδικές εκδόσεις για την Alfa Romeo Giulia και Stelvio
Η ιταλική φίρμα σκοπεύει να ενισχύσει την γκάμα των δύο μοντέλων της με νέες εκδόσεις που θα συνδυάζουν ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα.

Για να είναι ανταγωνιστικό ένα μοντέλο σήμερα θα πρέπει να προσφέρεται και σε φιλικές προς το περιβάλλον εκδόσεις, οπότε η Alfa Romeo δεν θα αργήσει να παρουσιάσει υβριδικές εκδοχές της Giulia και της Stelvio. Το σεντάν και το SUV της μάρκας θα φορέσουν το σύνολο που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα του FCA Group, τον νέο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.3 λίτρων που σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα, θα αποδίδει 240 ίππους μέγιστη ισχύ.

Αργότερα θα δούμε και άλλη μια υβριδική έκδοση που θα χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα, με απόδοση στους 340 ίππους, ενώ αμφότερες θα βασίζονται στην τεχνολογία Plug-In Hybrid, δηλαδή οι μπαταρίες που θα τροφοδοτούν με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα θα φορτίζει από εξωτερική πηγή.

Εμπορικά οι δύο εκδόσεις θα λανσαριστούν μετά το νέο SUV που ετοιμάζουν οι Ιταλοί, οπότε υπολογίζουμε από τους πρώτους μήνες του 2021 και ύστερα. Οι εκδόσεις αυτές θα είναι ουσιαστικά τετρακίνητες, με τον θερμικό κινητήρα να κινεί τους πίσω τροχούς και τον ηλεκτροκινητήρα τους εμπρός. Δεν μιλάμε για κανονική τετρακίνηση με διαφορικά, όμως το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο αν και σε πλήρη ηλεκτρική κίνηση ή σε περίπτωση που αδειάσουν οι μπαταρίες, θα κινείται μόνο ο ένας από τους δύο άξονες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!