H Alfa Romeo πουλάει δύο ολοκαίνουριες σπάνιες 8C (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
H Alfa Romeo πουλάει δύο ολοκαίνουριες σπάνιες 8C (pics)
Μια κάμπριο και μια κουπέ 8C, για κάθε... γούστο πωλούνται από την ίδια την FCA , ενώ είναι και οι δύο ολοκαίνουργιες χωρίς να έχουν πουληθεί ποτέ.

H Alfa Romeo 8C είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο της μάρκας που είχε πολύ υψηλή τιμή και κατατάχθηκε αμέσως στην κατηγορία των supercars. Παράχθηκε σε κουπέ, αλλά και σε κάμπριο έκδοση, με τη δεύτερη να έχει τρομερά μικρή παραγωγή στις 500 μονάδες, άρα και συλλεκτικό χαρακτήρα. Δύο μοντέλα, πωλούνται τώρα από την Alfa Romeo, μια κάμπριο και μια κουπέ. Αμφότερες δεν έφυγαν ποτέ από τα χέρια της μάρκας και δεν πουλήθηκαν σε κάποιον οπότε είναι και σε άριστη κατάσταση.

Η φίρμα δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για τα δύο αυτοκίνητα όμως ξέρουμε, πως η κάμπριο κατασκευάστηκε το 2010 ενώ η κουπέ το 2007. Τιμή, χιλιόμετρα και λοιπές λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες και μόνο μια φωτογραφία αποκαλύπτει ότι η Spider έχει 2.753 χλμ. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα όμως είναι ότι κάτω από το καπό υπάρχει ένας V8 κινητήρας των 4.7 λίτρων με 450 ίππους και 470 Nm ροπή στρέψης. Ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα και φτάνει έως και τα 297 χλμ./ώρα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!