Πρεμιέρα για το Rotax Max Challenge 2019 στις Αφίδνες

Γιώργος Βαρίνος
Πρεμιέρα για το Rotax Max Challenge 2019 στις Αφίδνες
Στην πίστα καρτ Kartodromo στις Αφίδνες, ο παλαιότερος θεσμός Kart το Rotax Max Challenge, κλείνει τα 20 του χρόνια με δύο αγώνες, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου.

Το Rotax MAX Challenge είναι το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα με αγωνιστικά kart, που χρησιμοποιούν τους κινητήρες 125 Max Evo της Rotax. Aνήκει και διοργανώνεται από την BRP-ROTAX και τους -κατά χώρα- αντιπροσώπους της. Είναι ένα επίσημο πρωτάθλημα της CIK-FIA (Commission Internationale de Karting / Federation Internationale de l’Automobile) και ακολουθεί τους κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καρτ. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η χρήση σφραγισμένων κινητήρων Rotax 125 Max Evo για όμοια απόδοση.

Σε εθνικό επίπεδο, οι τοπικοί αντιπρόσωποι διοργανώνουν τοπικά πρωταθλήματα Rotax MAX Challenge. Περισσότεροι από 8.000 ενεργοί αγωνιζόμενοι, συμμετέχουν σε αυτά τα τοπικά πρωταθλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι οδηγοί της Rotax στο πρόγραμμα των αγώνων RMC ακολουθούν τους βασικούς κανόνες του Rotax MAX Challenge και χρησιμοποιούν όλοι υποχρεωτικά, έναν εγκεκριμένο τύπο ελαστικών της MOJO. Ο πλέον καταξιωμένος θεσμός στο παγκόσμιο karting έχει ιστορία 20 ετών, κερδίζει φίλους και ισχυροποιείται συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 1ο & 2ο Γύρο του 2019 έχει ξεκινήσει με τον 1ο αγώνα να διεξάγεται το Σάββατο 30 Μαρτίου στην πίστα Kartodromo στις Αφίδνες και την Κυριακή 31 τον 2ο αγώνα.

Φέτος ο παγκόσμιος τελικός θα γίνει στην Νάπολη της Ιταλίας.

Η επίσημη ιστοσελίδα του www.rotax.gr συνεχώς ανανεώνεται.

Δείτε εδώ τις επίσημες συμμετοχές:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!