To Drift Mode της Mercedes-AMG A45 σε δράση! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
To Drift Mode της Mercedes-AMG A45 σε δράση! (vid)
Το κορυφαίο μοντέλο της Mercedes A-Class έρχεται και οι μηχανικοί της μάρκας δεν θέλησαν να είναι απλώς το γρηγορότερο της κατηγορίας αλλά και το καλύτερο.

Το μόνο μοντέλο που περιμένουμε για να ολοκληρωθεί η γκάμα της Mercedes-Benz A-Class είναι η κορυφαία AMG. Η A45 θα τοποθετηθεί πάνω από την Mercedes-AMG A35 που έχουμε ήδη δει και θα είναι φυσικά πιο ισχυρή αλλά και πιο... σκληροπυρηνική. Θα εφοδιάζεται με έναν τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα των 2.0 λίτρων που θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την «απλή» και την S.

Στην πρώτη περίπτωση θα έχουμε να κάνουμε με 387 ίππους απόδοση ενώ στη δεύτερη, 421 ίππους, που αυτομάτως την κάνει το πιο ισχυρό σπορ χάτσμπακ που έχουμε δει ποτέ μέχρι σήμερα. Το αυτοκίνητο που «φεύγει» από το θρόνο είναι το Audi RS3 που στη σημερινή του μορφή αποδίδει 400 ίππους. Εκτός από τη δύναμη όμως, η νέα Mercedes-AMG A45 θα έχει πολλά περισσότερα να μας πει.

Εννοείται, ότι όπως και η προηγούμενη γενιά της A45 θα είναι τετρακίνητη, αλλά θα υπάρχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Το σύστημα 4Matic θα ακολουθήσει την οδό του Ford Focus RS ή της Mercedes-AMG E63S, δηλαδή θα υπάρχει πρόγραμμα οδήγησης Drift Mode για τους λάτρεις της πλαγιολίσθησης. Στο βίντεο που μας διέθεσε η Mercedes-AMG βλέπουμε το νέο της μοντέλο σε πλήρη δράση και πραγματικά, είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε το τελικό αποτέλεσμα όταν η φίρμα αποκαλύψει το νέο της «πύραυλο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!