Ford Fiesta και Focus μπαίνουν στον υβριδικό δρόμο!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ford Fiesta και Focus μπαίνουν στον υβριδικό δρόμο!
Από το 2020 τα δύο δημοφιλή μοντέλα της Ford θα αποκτήσουν ήπιες υβριδικές εκδόσεις, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης για τη μάρκα.

Η Ford μας έχει επιβεβαιώσει ότι τα Focus και Fiesta, το μικρομεσαίο οικογενειακό της και το supermini της αντίστοιχα, θα αποκτήσουν νέες εκδόσεις με υβριδικό σύστημα των 48 Volt. Τα Focus EcoBoost Hybrid και Fiesta EcoBoost Hybrid θα τα δούμε από το 2020 και θα συνδυάζουν την υψηλότερη απόδοση μαζί με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Βασίζονται στο σύστημα που αντικαθίσταται ο στάνταρ εναλλακτής με μια μίζα-γεννήτρια που λειτουργεί από αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια και βοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης όταν το χρειάζεται. Το σύστημα BISG βοήθησε και τους μηχανικούς να αντικαταστήσουν το τούρμπο του 1.0 EcoBoost με ένα μεγαλύτερο, χωρίς πρόβλημα υστέρησης (turbo lag), αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τιμές απόδοσης κλπ. Τα αποκαλυπτήρια των νέων εκδόσεων του Focus και του Fiesta θα γίνουν στις 2 Απριλίου στο Άμστερνταμ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!