H Mercedes G-Class συνεχίζει να πιστεύει στο diesel

Πέτρος Σηφαλάκης
H Mercedes G-Class συνεχίζει να πιστεύει στο diesel
Την ώρα που πολλοί κατασκευαστές αφαιρούν τους πετρελαιοκινητήρες από τα μοντέλα τους, η Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα μεγάλο εξακύλινδρο σύνολο για τη G-Class.

Η Mercedes-Benz G-Class είναι ένα «παραδοσιακό» μοντέλο στην γκάμα της μάρκας που εξελίσσεται με τα χρόνια αλλά κρατά τον ίδιο χαρακτήρα όσο πολιτισμένο κι αν γίνει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διατίθεται και με μια γκάμα πετρελαιοκινητήρων καθώς τα diesel σε τέτοιου είδους, καθαρόαιμα εκτός δρόμου μοντέλα, ευδοκιμούν. Η G-Class έχει ήδη την έκδοση G350d με τους 286 ίππους στην γκάμα της όμως τώρα παρουσιάζεται και η G400d.

Εφοδιάζεται με ένα τούρμπο εξακύλινδρο σε σειρά σύνολο που έχει 3.0 λίτρα κυβισμό και απόδοση στους 330 ίππους και 700 Nm ροπής! Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία επιδόσεων. Η μικρότερη G350d των 286 ίππων όμως ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα και φτάνει έως και τα 199 χλμ./ώρα. Περιμένουμε, ότι οι 44 ίπποι περισσότεροι της G400d θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση ενώ η κατανάλωση δεν θα ανέβει σημαντικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!