Επίσημο: Αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο το νέο Fiat 500

Πέτρος Σηφαλάκης
Επίσημο: Αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο το νέο Fiat 500
Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία και η νέα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου δεν θα διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το σημερινό Fiat 500 βρίσκεται στην αγορά από το 2007 και συνεχίζει να πουλάει σαν ζεστό ψωμί. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αυτή η γενιά του θα μπορεί να βρίσκεται για πάντα στην παραγωγή και η ιταλική μάρκα ήδη σκέφτεται την επόμενη ημέρα για το 500αράκι. Όπως επιβεβαίωσε όμως, θα σταματήσει να είναι ένα απλό μικρό αυτοκίνητο πόλης και θα μεταμορφωθεί σε ένα πιο πολυτελές, αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο όχημα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του FCA Group είπε στο Auto Express πως θα είναι κάτι σαν ένα πιο στιλάτο αστικό Tesla. Συγκεκριμένα, είπε: «Το νέο 500 θα είναι εντελώς νέο. Ένα εντελώς νέο πράγμα. Αμιγώς ηλεκτρικό. Σκεφτείτε κάτι σαν ένα αστικό Tesla αλλά με ωραίο στυλ και ιταλικό αέρα. Η ντόλτσε βίτα έρχεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα». Όπως είναι λογικό, το νέο 500αράκι περιμένουμε να είναι και πιο ακριβό. Πάντως το σημερινό δεν θα αποσυρθεί αμέσως. Θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο παράλληλα με το νέο, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!