Η ηλεκτροκίνηση ίσως σώσει το Audi TT

Πέτρος Σηφαλάκης
Η ηλεκτροκίνηση ίσως σώσει το Audi TT
Η τρίτη γενιά του Audi TT είναι πολύ πιθανό να είναι και η τελευταία που θα δούμε, δεν αποκλείεται όμως να παρουσιαστεί αργότερα ως ηλεκτρικό σπορ μοντέλο.

Πρόσφατα η ίδια η Audi παραδέχτηκε ότι το μέλλον του TT δεν είναι ξεκάθαρο και όσο κι αν δεν το θέλουν, είναι πολύ πιθανό να σταματήσει η παραγωγή του μετά την τρίτη γενιά που βρίσκεται σήμερα στην αγορά. Το TT έχει συμπληρώσει πάνω από είκοσι χρόνια παραγωγής και μάλιστα, πρόσφατα ανανεώθηκε στα σημεία η τρίτη του γενιά.

Το μέλλον όμως για τα σπορ αυτοκίνητα δεν είναι τόσο ευοίωνο. Ήδη οι πωλήσεις τους έχουν μειωθεί σημαντικά, δεν «συμφέρει» τις εταιρείες να τα εξελίσσουν αφού χρειάζονται πολλά χρήματα για να προσφέρουν οδηγική απόλαυση και δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μέρη από «απλά» μοντέλα μικρότερης ισχύος. Το κλειδί για να συνεχίσει να διατίθεται το TT, είναι η ηλεκτροκίνηση. Αν η Audi καταφέρει να το κάνει κερδοφόρο μέσω της χρήσης ηλεκτροκινητήρα και της υιοθεσίας μιας νέας «ταυτότητας» του μοντέλου στην γκάμα της, τότε το διάσημο σπορ κουπέ (ή κάμπριο) θα συνεχίσει να βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της Audi.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!