Το νέο Nissan GT-R θα είναι υβριδικό

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο Nissan GT-R θα είναι υβριδικό
Με «τρελές» προδιαγραφές ισχύος και επιδόσεων, αλλά και ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο θα παρουσιαστεί η επόμενη γενιά του ιαπωνικού sportscar.

H Nissan βρίσκεται σε περίοδο που σκέφτεται για τα μοντέλα που θα αντικαταστήσουν τα GT-R και τον διάδοχο του 370Z. Για το δεύτερο, υπάρχει η πιθανότητα «δανεισμού» μηχανικών μερών και πλατφόρμας από την Infiniti αλλά το GT-R θα εξελιχθεί εκ νέου από τη Nissan και δεν θα δανειστεί κανένα μέρος του με άλλο αυτοκίνητο.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan είχε πει πως το νέο GT-R θα είναι το πιο γρήγορο super sport μοντέλο στον κόσμο και ότι θα μπει στα άδυτα της τεχνολογίας για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά πως θα είναι υβριδικό όμως οι φήμες γύρω από το νέο μοντέλο των Ιαπώνων έτσι λένε και όλα, δείχνουν πως στο νέο GT-R θα υπάρχει και ηλεκτροκινητήρας.

Αναμένουμε ένα σύνολο με περίπου... 800 ίππους, που θα έχει έναν V6 κινητήρα 3.0 λίτρων με δύο τούρμπο και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Θα υπάρχει σασμάν οκτώ σχέσεων ενισχυμένο για να αντέχει στην επιπλέον καταπόνηση και για να διορθωθεί το «πρόβλημα» που είχαν αντιμετωπίσει τα περισσότερα GT-R R35 με το κιβώτιο, ενώ η τετρακίνηση φυσικά θα διατηρηθεί. Το νέο Nissan GT-R υπολογίζουμε πως θα παρουσιαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!