H Opel επιστρέφει στην αγαπημένη της Ρωσία

Gazzetta team
H Opel επιστρέφει στην αγαπημένη της Ρωσία
Η Opel προσανατολίζεται και πάλι προς…Ανατολάς, καθώς σχεδιάζει να επιστρέψει εντός του έτους στη ρώσικη αγορά και μάλιστα λανσάροντας τρία μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών.

Άλλη μία καλή είδηση από το στρατόπεδο της Opel. Η μάρκα με σήμα τον κεραυνό έκανε την πρώτη ευχάριστη έκπληξη εμφανίζοντας το 2018 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κερδοφορία. Τώρα προχωρά σε μία δεύτερη κίνηση, η οποία αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις και τα κέρδη της. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να επιστρέψει άμεσα στη ρώσικη αγορά αυτοκινήτων, όπου θα λανσάρει εντός του τρέχοντος έτους το SUV Grandland X, το πολυχρηστικό Zafira Life και το επαγγελματικό Vivaro Transporter. Αναμφίβολα πρόκειται για μία επέκταση, που θα βοηθήσει εκτός των άλλων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις μονάδες παραγωγής της Opel στο Άιζεναχ και στο Ρίσελσχαϊμ της Γερμανίας.

Η επιτυχία της Opel θεωρείται –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- δεδομένη, καθώς η θυγατρική μάρκα του γαλλικού ομίλου PSA διαθέτει πολύ καλή φήμη και διεισδικότητα στη ρώσικη αγορά από την εποχή, όπου δραστηριοποιούταν ακόμη εκεί. Είναι ενδεικτικό, ότι το 2012 και το 2013 κυμαίνονταν οι πωλήσεις της Opel στη Ρωσία σε περίπου 80.000 μονάδες τον χρόνο.

«Η Ρωσία ήταν μερικές χρονιές η τρίτη σημαντικότερη αγορά αυτοκινήτων για εμάς μετά τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό δείχνει, πόσο αγαπητή είναι η μάρκα εκεί. Τώρα θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη δημοφιλία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, Μίχαελ Λόσελερ. Η Opel είχε αποχωρήσει το 2015 μαζί με τη μητρική της General Motors από τη Ρωσία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης της χώρας, ενώ είχε διακόψει και τη λειτουργία της μονάδας παραγωγής της στην Αγία Πετρούπολη.

Η επιστροφή της Opel θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση και την υποστήριξη της PSA και το αρχικό της δίκτυο θα περιλαμβάνει 15 έως 20 εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους σε μεγάλες ρωσικές πόλεις. Μάλιστα, για λόγους εξοικονόμησης κόστους θα κατασκευάζονται τα μοντέλα Zafira και Vivaro στο εργοστάσιο της PSA στην Καλούγκα, που απέχει 190 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

«Χάρη σε αυτή την παρουσία του γκρουπ PSA παραμένουν οι επενδύσεις για την επιστροφή μας σε συγκρατημένα επίπεδα», ανέφερε ο Λόσελερ, ο οποίος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Γάλλων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!