Ένα Honda Civic Type-R 320 ίππων για την αστυνομία της Αυστραλίας (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ένα Honda Civic Type-R 320 ίππων για την αστυνομία της Αυστραλίας (pics)
Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και γρήγορα σπορ χάτσμπακ που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά εντάσσεται στο στόλο της αστυνομίας στη Νέα Νότια Ουαλία.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας είναι γνωστή για την ιδιαίτερη προσέγγιση που έχει προς τους πολίτες και η πιο πρόσφατη ενέργειά της ήταν να εντάξει ένα Honda Civic Type-R στο δυναμικό της. Το αυτοκίνητο δεν προστέθηκε στο στόλο ως περιπολικό αλλά θα χρησιμοποιείται σαν έκθεμα σε εκδηλώσεις της καθώς η συγκεκριμένη αστυνομία, πιστεύει πολύ στις στενές σχέσεις των πολιτών με τις αρχές για μια ασφαλέστερη πόλη.

Το πρόγραμμα Eyewatch όπως το ονομάζουν ενθαρρύνει τους πολίτες να αντιμετωπίζουν την αστυνομία ως μια δύναμη που βρίσκεται στο πλάι τους και θεωρούν, ότι με το Civic Type-R FK8 θα προσεγγίσουν τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα τη νεολαία, για να επικοινωνούν με τους αστυνομικούς. Το αυτοκίνητο ήταν μια δωρεά από τη Honda Αυστραλίας και βέβαια «ντύθηκε» ανάλογα για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του ως ένα μέλος της αστυνομίας πλέον. Κινείται από έναν τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 2.0 λίτρων με τεχνολογία VTEC και 320 ίππους που δίνει επιδόσεις της τάξεως των 5,7 δευτερολέπτων για τα 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα στα 272 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!