Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας από τις 18 έως τις 24 Μαρτίου

Gazzetta team
Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας από τις 18 έως τις 24 Μαρτίου
Αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους είναι η 12η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τους Ελληνες Συγκοινωνιολόγους.

Ξεκινά τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, η 12η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας με διοργανωτή το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ) «Πάνος Μυλωνάς» και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και θεσμικού χαρακτήρα. Στόχος είναι η πρόληψη και η μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, που αποτελούν μία παγκόσμια μάστιγα.

Η εφετινή διοργάνωση είναι μάλιστα αφιερωμένη κυρίως στα παιδιά και στους νέους, αφού τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 5 έως 29 ετών. Σε αυτό το πλαίσιο θα εκπαιδεύσουν ειδικοί εκπαιδευτές και εμψυχωτές του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» με βιωματικό τρόπο μαθητές κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ι.Ο.Α.Σ. τα έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα από 190.000 μαθητές και αφορούν θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και υπεύθυνης συμπεριφοράς στον δρόμο, ως πεζοί, ποδηλάτες ή αυριανοί οδηγοί.

Επίσης έχουν σχεδιαστεί από συγκοινωνιολόγους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και ειδικούς παιδαγωγούς, βασίζονται σε επιστημονική τεκμηρίωση και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Στη διάρκεια της εφετινής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας θα μεταδίδονται στα τηλεοπτικά κανάλια δύο σημαντικά κοινωνικά μηνύματα του Ι.Ο.Α.Σ., ένα για την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση και ένα για την επιθετική οδήγηση και τους γονείς ως πρότυπα. Τα συγκεκριμένα μηνύματα θα συνεχίσουν να μεταδίδονται έως και την Πρωτομαγιά, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου θα μεταδίδονται καθημερινά οι δημιουργίες των μαθητών, που συμμετείχαν στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιμέρους δράσεις μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ioas.gr και στα τηλέφωνα 210-8620150 και 6984111206.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!