Ανάκληση σχετική με το Cruise Control κάνει η Alfa Romeo

Πέτρος Σηφαλάκης
Ανάκληση σχετική με το Cruise Control κάνει η Alfa Romeo
Για τα μοντέλα Giulia και Stelvio, μια δυσλειτουργία στο σύστημα του Cruise Control προκαλεί ανάκληση για περίπου 60.000 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Όταν ο οδηγός ενεργοποιεί το Cruise Control στο αυτοκίνητό του, πρέπει με το παραμικρό άγγιγμα του φρένου το σύστημα να σταματά να λειτουργεί. Η Alfa Romeo διαπίστωσε ότι οι Giulia/Stelvio μπορεί να παρουσιάσουν μια δυσλειτουργία σε αυτό το κομμάτι και όταν ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του φρένου, το Cruise Control να συνεχίσει να λειτουργεί, οπότε ανακαλεί 60.000 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο προκειμένου να τη διορθώσει.

Αφορά Giulia και Stelvio που κατασκευάστηκαν από το 2017 έως το 2019 και τα 19.000 από τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται, έχουν πουληθεί στις ΗΠΑ, τα 1.600 στον Καναδά και τα υπόλοιπα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης. Η Alfa Romeo τονίζει πως δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από μια ενημέρωση λογισμικού, στο σύστημα του Cruise Control και των φρένων και ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν από την Alfa Romeo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!