«Τρίζει» η καρέκλα του Audi TT

Πέτρος Σηφαλάκης
«Τρίζει» η καρέκλα του Audi TT
Δύο δεκαετίες μετά την παρουσίαση του επιτυχημένου γερμανικού σπορ κουπέ (ή κάμπριο), η Audi αρχίζει να το... ξανασκέφτεται και το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Ανάμεσα στα (σχετικά) προσιτά σπορ μοντέλα, το Audi TT είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση. Η εμφάνισή του, σε κάθε μια από τις τρεις γενιές του ξεπερνούσε το «συντηρητικό» προφίλ των υπόλοιπων Audi και πάντα ισορροπούσε ανάμεσα στη φιλικότητα ενός αυτοκινήτου για κάθε μέρα και την απόλαυση που δίνει ένα σπορ μοντέλο. Ωστόσο είκοσι χρόνια (και κάτι) μετά από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς (1998), η Audi αρχίζει να αναθεωρεί για το αν το TT έχει ακόμη θέση στην γκάμα της. Ο Μπραμ Σκοτ, επικεφαλής της Audi είπε στο Autocar:

«Είναι μια πολύ καλή ερώτηση το αν θα συνεχίσει το TT. Υπάρχει χώρος για ένα εμβληματικό μοντέλο αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα είναι το TT. Ραγίζει η καρδιά μου όταν μου γίνεται αυτή η ερώτηση! Μαγειρεύουμε κάποια πράγματα, που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το TT, όμως δεν μιλάμε απαραίτητα για έναν άμεσο αντικαταστάτη». Ο λόγος που η Audi ετοιμάζεται να «κόψει» το TT είναι οι χαμηλές του πωλήσεις. Κάποτε, πούλαγε κάποια 40.000 κομμάτια το χρόνο στην Ευρώπη και το 2018, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν μετά βίας 9.000. Οπότε δεν θα μας κάνει εντύπωση αν τελικά η Audi πάρει τη μεγάλη απόφαση, όπως έκανε και η Mercedes-Benz με την SLC/SLK.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!