H Toyota «πετάει στο διάστημα» από το 2030

Πέτρος Σηφαλάκης
H Toyota «πετάει στο διάστημα» από το 2030
Ο χαρακτηρισμός «διαστημικό» που δίνουμε κατά καιρούς σε αυτοκίνητα, περνά στην απόλυτη πραγματικότητα με το νέο σχέδιο της Toyota!

Η Ιαπωνία σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη επίσκεψή της στη σελήνη για το 2030 και η Toyota είναι εκείνη που έχει αναλάβει να σχεδιάσει το όχημα που θα χρησιμοποιήσουν. Η Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Έρευνας της χώρας συνεργάζεται στενά με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία όμως τα διαθέσιμα στοιχεία για αυτό είναι ελάχιστα καθώς τηρείται αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας πληροφοριών. Με τον καιρό θα δίνονται στη δημοσιότητα κάποιες λεπτομέρειες, αρχής γενομένης από αυτό το μήνα!

Πάντως είναι απολύτως λογικό που η διάθεση των πληροφοριών είναι πολύ περιορισμένη. Το κόστος ενός τέτοιου οχήματος ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν φτιαχτεί μόλις τέσσερα διαφορετικά. Βασίζονται σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο και κινούνται από ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αντλούν ενέργεια από μπαταρίες των 36 Volt. Η Toyota θα είναι η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που θα εμπλακεί στην εξέλιξη ενός σεληνιακού οχήματος, αφού το έχει κάνει και η General Motors το 1971.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!