Ερχονται οι πρώτες Harley για μηχανόβιους πιτσιρικάδες (pics & vid)

Gazzetta team
Ερχονται οι πρώτες Harley για μηχανόβιους πιτσιρικάδες (pics & vid)
H Ηarley - Davidson θέλει να μειώσει τον μέσο όρο ηλικίας του αγοραστικού κοινού της και για να το πετύχει ετοιμάζεται να λανσάρει ηλεκτροκίνητα μηχανάκια για μικρά παιδιά!

Οι τυπικοί πελάτες της Harley – Davidson γίνονται ολοένα μεγαλύτεροι σε ηλικία και αυτό προκαλεί ανησυχία και μείωση των πωλήσεων στην αμερικανική μάρκα. Ετσι, αναμένεται ότι το 2019 θα πουλήσει τον μικρότερο αριθμό μοτοσικλετών εδώ και οκτώ χρόνια, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2018 είδε τον τζίρο της να μειώνεται κατά περίπου 9% και να πέφτει στα 955,6 εκατομμύρια δολάρια. Αντίστοιχη ήταν και η πτώση των καθαρών κερδών της από 8,3 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις μισό εκατομμύριο δολάρια!

Στην προσπάθεια προσέγγισης ενός νεότερου αγοραστικού κοινού πέρασε η Harley – Davidson από το ένα άκρο στο άλλο και έτσι ετοιμάζεται να λανσάρει μία μοτοσικλέτα για παιδάκια, έχοντας ως πρότυπο την μεγάλη LiveWire, που είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο δίκυκλο στη «βαριά» ιστορία της μάρκας! Για αυτόν τον λόγο εξαγόρασε η Harley την καλιφορνέζικη εταιρεία StaCyc, που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσικλετών για λιλιπούτειους αναβάτες, χωρίς πάντως να αποκαλύψει το κόστος της συγκεκριμένης εμπορικής πράξης.

Αυτή τη στιγμή κοστίζουν οι παιδικές μοτοσικλέτες της StaCyc 580 ευρώ κατά μέσο όρο, οι μπαταρίες τους αρκούν για συνολικές διαδρομές μίας ώρας, προσφέρουν διαφορετικά προγράμματα οδήγησης στους αναβάτες τους και η τελική τους ταχύτητα κυμαίνεται γύρω στα 17 χλμ./ώρα! Η StaCyc θα συνεχίσει να πουλάει ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες με το δικό της όνομα και λογότυπο, ωστόσο θα εξελίξει ειδικές εκδόσεις αποκλειστικά για την Harley – Davidson, που θα πωλούνται στις εκθέσεις της μαζί με εκείνες, που απευθύνονται σε ενήλικες αγοραστές. Πάντως, είμαστε περίεργοι, αν θα πιάσει τελικά αυτό το κόλπο και προσελκύσει η Harley νεότερους πελάτες μέσω των μηχανόβιων πιτσιρικάδων!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!