Η Jaguar I-Pace «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» με διαφορά «στήθους»

Η Jaguar I-Pace «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» με διαφορά «στήθους»
Η σκληρή μονομαχία ανάμεσα στη Jaguar I-Pace και στην Alpine A110 για τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» έβγαλε τελική νικήτρια την πρώτη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού του Car Of The Year, δύο αυτοκίνητα ισοβάθμησαν στην κορυφή! Πρόκειται για τη Jaguar I-Pace, το ηλεκτροκίνητο SUV της βρετανικής μάρκας και την Alpine A110, ένα σπορ μοντέλο που αναβιώνει μια ολόκληρη φίρμα. Αμφότερα συγκέντρωσαν 250 βαθμούς και χρειάστηκε να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία για να ανακηρυχθεί το «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

Ο νικητής προέκυψε από τη μέτρηση των περισσότερων υψηλότερων βαθμολογιών. Η ανάλυση έδειξε ότι οι 18 από τους εκλέκτορες έβαλαν τη Jaguar I-Pace στην κορυφή των προτιμήσεών τους, ενώ την Alpine A110, την έβαλαν 16.

Οπότε, ο τίτλος πήγε στο βρετανικό μοντέλο! Είναι σίγουρα μια μεγάλη στιγμή για τη Jaguar καθώς είναι η πρώτη φορά που βλέπει κάποιο από τα δημιουργήματά της να παίρνει τον τίτλο αυτό, στα 55 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

Ωστόσο μεγάλη είναι η στιγμή και για την Alpine καθώς είναι πολύ σπάνιο να βλέπουμε σπορ μοντέλα στην κορυφή και η Alpine δεν πήρε το «χρυσό» στον... πόντο! Παρακάτω, είχαμε το KIA Ceed στην τρίτη θέση που επίσης έφτασε κοντά με 247 βαθμούς, το Ford Focus με 235 βαθμούς, το Citroen C5 Aircross με 210 βαθμούς, το Peugeot 508 με 192 βαθμούς και τη Mercedes-Benz A-Class με 116 βαθμούς.

Ο θεσμός του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» υπάρχει από το 1964 και ψηφίζει το αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται καλύτερα στην πλειοψηφία των αγορών στη Γηραιά Ήπειρο. 60 δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου από 23 χώρες ψηφίζουν ένα νικητή από τα μοντέλα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο και κάθε ένας εκλέκτορας έχει να διαχειριστεί 25 βαθμούς, μοιράζοντάς τους σε 5 τουλάχιστον μοντέλα. Δεν μπορεί να δίνει πάνω από 10 βαθμούς σε κάποιο αυτοκίνητο και η ψηφοφορία είναι φανερή. Το περσινό αυτοκίνητο της χρονιάς ήταν το Volvo XC40.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!