Ηλεκτρονικός κόφτης στα 180 χλμ./ώρα για όλα τα Volvo

Ηλεκτρονικός κόφτης στα 180 χλμ./ώρα για όλα τα Volvo
Από το 2020, η σουηδική φίρμα που πρωτοπορεί πάντα στον τομέα της ασφάλειας θα ενσωματώσει ηλεκτρονικό κόφτη στα αυτοκίνητά της.

Η Volvo δεν ήταν ποτέ μια εταιρεία που συμβιβαζόταν με τα δεδομένα της ασφάλειας των αυτοκινήτων και συχνά ήταν πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα. Για άλλη μια φορά τώρα, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, που είναι ο περιορισμός της τελικής ταχύτητας των μοντέλων της. Ακόμη και οι εκδόσεις που έχουν πάνω από 400 ίππους, δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν τα 180 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας, λόγω της χρήσης ενός ηλεκτρονικού κόφτη στη συγκεκριμένη ταχύτητα, από το 2020.

Η κίνηση αυτή της μάρκας είναι σίγουρα τολμηροί γιατί πολλοί, ειδικά όσοι χρησιμοποιούν σε συχνή βάση την Autobahn που δεν έχει όριο ταχύτητας, θα κοιτάξουν αλλού λόγω αυτού του χαρακτηριστικού. Σύντομα περιμένουμε και τη λειτουργία ελέγχου ποσοστού αλκοόλ στο αίμα από τη Volvo.

Η μάρκα θα τοποθετήσει ένα αλκοτέστ στα αυτοκίνητά της τα οποία θα ζητούν από τον οδηγό να χρησιμοποιούνται πριν ξεκινήσει ο κινητήρας και αν έχει καταναλώσει αλκοόλ, δεν θα του επιτρέπει να οδηγήσει. Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του σχεδίου Vision 2020 που είχε παρουσιάσει η Volvo. Συγκεκριμένα η εταιρεία είχε δηλώσει ότι από το 2020 και μετά, θέλει να μηδενίσει εντελώς τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα, σε όσους οδηγούν καινούργια Volvo!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!