Δυναμική είσοδο στην ηλεκτροκίνηση κάνει η SEAT (pics)

Δυναμική είσοδο στην ηλεκτροκίνηση κάνει η SEAT (pics)
Μέχρι το 2020 θα δούμε το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της SEAT το οποίο θα μοιάζει πολύ στο πρωτότυπο el-Born Concept που μόλις παρουσιάστηκε.

H SEAT μέχρι στιγμής δεν έχει επενδύσει τόσο στην ηλεκτροκίνηση όμως δεν θα μπορέσει να αποφύγει αυτή την εξέλιξη στην πορεία της καθώς η αγορά ζητά συνεχώς νέα μοντέλα με μπαταρίες. Δεδομένου ότι βρίσκεται στο Volkswagen Group, έχει «έτοιμα» αρκετά πράγματα και το el-Born Concept που βλέπουμε εδώ, είναι ο προπομπός ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου που θα περάσει στην παραγωγή μέχρι το 2020.

Είναι στην ουσία «αδελφό» μοντέλο του ID Concept της Volkswagen και βασίζεται στην ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα MEB του ομίλου. Έχει ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 204 ίππους και προσφέρει δυναμικές επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία που δίνει η SEAT είναι 420 χιλιόμετρα με μια φόρτιση βάσει του κύκλου WLTP. Υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης των μπαταριών, που φτάνει από 0% στο 80% σε 47 λεπτά, ενώ θα έχει και ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Η εμφάνισή του μας φαίνεται σαν μια εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας που ακολουθεί από σήμερα η SEAT. Αιχμηρές γραμμές, δυναμικά φωτιστικά σώματα, επιθετική μάσκα εμπρός, είναι μερικά «στάνταρ» στοιχεία ενός SEAT και μέσω του el-Born Concept βλέπουμε το μέλλον αυτού του σχεδίου. Οι ζάντες των 20 ιντσών συμπληρώνουν το πακέτο και στο εσωτερικό, ξεχωρίζουμε τη μεγάλη οθόνη 10 ιντσών του συστήματος πολυμέσων και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Πάντως, για πρωτότυπο το σαλόνι του είναι αρκετά «γήινο» οπότε στην έκδοση παραγωγής που θα ακολουθήσει αργότερα, δεν περιμένουμε μεγάλες αλλαγές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!