Από του χρόνου η Porsche Macan θα είναι μόνο ηλεκτρική

Πέτρος Σηφαλάκης
Από του χρόνου η Porsche Macan θα είναι μόνο ηλεκτρική
Το μικρό SUV της Porsche και το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις αυτή τη στιγμή στην γκάμα της φίρμας, θα σταματήσει να διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Porsche είναι μια εταιρεία συνώνυμο της οδηγικής απόλαυσης και των επιδόσεων, αλλά και την πιστή ακολουθία προς τις εξελίξεις της αυτοκίνησης. Τα σχέδια της γερμανικής μάρκας είναι να μπει βαθιά στην ηλεκτροκίνηση που αναμφίβολα θα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης και ήδη έχει ξεκινήσει να προετοιμάζεται. Εκτός της Taycan, που θα είναι το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, η Macan, το μικρό SUV της θα διατίθεται μόνο με ηλεκτροκινητήρες από το 2020.

Φέτος δηλαδή, θα είναι το τελευταίο έτος της Macan με μοτέρ εσωτερικής καύσης! Αυτό είναι είδηση που αποκάλυψε η ίδια η Porsche και όχι κάποια φήμη. Είναι η αρχή για να επιτευχθεί ο στόχος της μάρκας, ο οποίος είναι μέχρι το 2025, να έχουν ένα 50% των πωλήσεών τους αποκλειστικά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα! Μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε τις προδιαγραφές της ηλεκτρικής Macan, δηλαδή την ισχύ της, την αυτονομία και λοιπά, καθώς η Porsche δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!