Καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο το νέο Audi SQ5! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο το νέο Audi SQ5! (pics)
Με 347 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, το Audi SQ5 είναι ένα ταχύτατο και πολυτελές μεσαίο SUV.

Η Audi μόλις μας παρουσίασε το νέο SQ5, τη σπορ εκδοχή του Q5 δηλαδή και εφοδιάζεται με έναν πετρελαιοκινητήρα 3.0 λίτρων, με τούρμπο και έξι κυλίνδρους σε διάταξη V. Το μοτέρ έχει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται και στο SQ7, δηλαδή ηλεκτρική υποβοήθηση του τούρμπο για μηδενική υστέρηση στο πάτημα του γκαζιού και επιδόσεις ενός πραγματικού σπορ μοντέλου. Αποδίδει 347 ίππους, έχει 700 Nm ροπή στρέψης και επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα.

Η τελική του ταχύτητα είναι 250 χλμ./ώρα ηλεκτρονικά περιορισμένη, υπάρχει αυτόματο σασμάν οκτώ σχέσεων και η τετρακίνηση Quattro μπορεί να στείλει έως 70% της ισχύος στον εμπρός άξονα ή 86% της ισχύος στον πίσω άξονα. Αν ο αγοραστής το επιθυμήσει, το SQ5 μπορεί να εφοδιαστεί και με σπορ ενεργό πίσω διαφορικό, ενώ στη λίστα των έξτρα υπάρχει και ενεργή αερανάρτηση.

Στον τομέα των φρένων οι εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός φρενάρουν δίσκους 374 χιλιοστών. Τα συμβατικά ελατήρια (όχι με αερανάρτηση, δηλαδή) έχουν χαμηλώσει κατά 30 χιλιοστά και οι ζάντες αλουμινίου είναι 20 ή 21 ιντσών, ανάλογα με την επιλογή. Η εμφάνιση είναι διακριτικά σπορ και όχι κραυγαλέα, όπως σε όλα τα Audi S. Θα παρατηρήσετε ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες, διαχύτες αέρος και το σήμα V6T στα φτερά, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα καθίσματα και το σπορ τιμόνι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!