Υβριδικό και ταχύτατο το νέο Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Υβριδικό και ταχύτατο το νέο Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered! (pics & vid)
Στην έκθεση της Γενεύης, θα δούμε ένα νέο σπορ σεντάν από την Peugeot σε πρωτότυπη μορφή, το οποίο βασίζεται στο νέο 508.

Όταν η Peugeot μας παρουσίασε το 508 εντυπωσιαστήκαμε από το σχεδιασμό του, αλλά και από τις προδιαγραφές του. Το νέο μοντέλο θα είναι σύντομα διαθέσιμο και στη χώρα μας, όμως στις αρχές του Μάρτη η γαλλική φίρμα θα μας αποκαλύψει ακόμη ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο! Από ότι βλέπουμε από τις φωτογραφίες, έχει έντονα σπορ χαρακτήρα, λεπτομέρειες σχεδιαστικές που το διαφοροποιούν από τα άλλα 508 και μεγάλες πράσινες δαγκάνες που ξεχωρίζουν μέσα από τις ζάντες αλουμινίου.

Θα εφοδιάζεται με έναν τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1.6 λίτρων με απόδοση στους 200 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα κινούν τον εμπρός και τον πίσω άξονα αντίστοιχα. Οι μπαταρίες θα φορτίζουν από εξωτερική πηγή, άρα θα είναι Plug-In Hybrid, όμως η Peugeot ακόμη δεν μας έχει ανακοινώσει τη συνδυασμένη ισχύ του μηχανικού συνόλου. Περιμένουμε μια απόδοση από 350 έως και 400 περίπου ίππους και ροπή στρέψης πάνω από 540 Nm! Tα 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 4,3 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο θα αποκαλυφθεί πλήρως στην έκθεση της Γενεύης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!