Η Lada ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο Niva (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Lada ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο Niva (pics)
Το Lada Niva δεν «παραδίνεται» και συνεχίζει να κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα, όμως η ρωσική φίρμα έχει πλάνα για τον αντικαταστάτη του.

Σήμερα τα SUV είναι βασικός πυλώνας στην γκάμα κάθε κατασκευαστή. Η Lada, έχει ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν μοιάζει καν με SUV αφού είναι ένα καθαρόαιμο και σκληροτράχηλο 4x4 μοντέλο, όμως στο μέλλον θα «εξευγενιστεί» προκειμένου να συνάδει με τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Το Niva παράγεται από τη δεκαετία του 1970 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα με ελάχιστες αλλαγές.

Το νέο μοντέλο θα λέγεται και πάλι Niva αλλά θα «ανταλλάξει» λίγο από αυτό τον χαρακτήρα, με σκοπό να γίνει πιο ολοκληρωμένο σε άλλους τομείς. Φήμες λένε ότι θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Dacia Duster αλλά η Lada δεν θα αφήσει την τετρακίνηση «στην τύχη της».

Θα εξελίξει εκείνη το σύστημα και θα έχει μπλοκέ κεντρικό διαφορικό και δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων. Δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και έκδοση με μπλοκέ πίσω διαφορικό, ενώ η καμπίνα του θα αναβαθμιστεί σημαντικά από το σημερινό, με σύγχρονες ανέσεις όπως σύστημα πολυμέσων, κλιματισμό και άλλα. Το πρωτότυπο 4x4 Vision, μας δείχνει τις... ιδέες της Lada για το νέο Niva!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!