Το Citroen Ami One Concept είναι μικρότερο και από smart! (pics & vid)

Δημήτρης Γράτσος
Το Citroen Ami One Concept είναι μικρότερο και από smart! (pics & vid)
Το εντυπωσιακό πρωτότυπο πόλης θα παρουσιαστεί στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφερόν concept μοντέλο θα παρουσιάσει η Citroen στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου. Το Citroen Ami One Concept αναμένεται να κλέψει την παράσταση, με τις λιλιπούτειες διαστάσεις του, καθώς και για την γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία του.

Με μήκος μόλις 2,5 μέτρων, το Ami One Concept είναι μικρότερο κατά 20 εκατοστά από το smart ForTwo, ενώ ζυγίζει σχεδόν 425 κιλά. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της γαλλικής φίρμας, πρόκειται για ένα «σύγχρονο 2CV», το οποίο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 2 επιβατών, ενώ θεωρητικά μπορούν να το οδηγήσουν ακόμη και ανήλικοι, εφόσον όμως έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

Την κίνηση του εντυπωσιακού πρωτότυπου της Citroen έχει αναλάβει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με μπαταρία λιθίου, με την ηλεκτρική αυτονομία του να αγγίζει τα 96 χιλιόμετρα και την τελική ταχύτητα τα... 45 χλμ./ώρα. Στο εσωτερικό του η κατάσταση είναι επιεικώς «εναλλακτική», με την απουσία κάποιας μεγάλης οθόνης ή αποθηκευτικών χώρων, καθώς η Citroen θεωρεί ότι οι νεαροί χρησιμοποιούν τα κινητά τους ως μέσο ψυχαγωγίας, ενώ τα πράγματα τους τα αφήνουν στον χώρο αποσκευών και όχι στα ενδότερα των οχημάτων τους.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η γαλλική φίρμα, δεν έχει επιβεβαιώσει ενδεχόμενη ύπαρξη μοντέλου παραγωγής για το Ami One Concept, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται, ακόμη και να διατίθεται είτε για ενοικίαση έως και λίγων ωρών (Car Sharing), είτε για κανονική αγορά από υποψήφιους αγοραστές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!