Η αναγνώριση προσώπου του iPhone X ξεκλειδώνει τα αυτοκίνητά μας

Πέτρος Σηφαλάκης
Η αναγνώριση προσώπου του iPhone X ξεκλειδώνει τα αυτοκίνητά μας
Η Apple ετοιμάζεται να εξελίξει την τεχνολογία του Face ID με σκοπό να τοποθετηθεί και στα αυτοκίνητα, σαν μια νέα μέθοδος «επικοινωνίας» μεταξύ του οχήματος και του οδηγού.

Με το iPhone X, η Apple μας έδειξε το νέο Face ID που στην ουσία, αντικατέστησε το Touch ID με το δακτυλικό αποτύπωμα. Η τεχνολογία αυτή αναγνωρίζει το πρόσωπο του χρήστη του τηλεφώνου και το ξεκλειδώνει, ενώ έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί αν είναι όντως ο ίδιος ή αν μπροστά από την οθόνη υπάρχει απλώς μια φωτογραφία του.

Τώρα, το Futurism μας λέει ότι το Face ID είναι έτοιμο να τοποθετηθεί και στα αυτοκίνητα με μια νέα πατέντα της Apple. Η τεχνολογία θα λειτουργεί είτε με έναν ανεξάρτητο μηχανισμό που θα εγκαθίσταται στο όχημα, είτε σε συνεργασία με το iPhone του οδηγού, αν έχει στην κατοχή του μοντέλο από το X και μετά (X, XS, XS Max κλπ). Παράλληλα θα μπορούν να αποθηκευτούν διάφορες πληροφορίες σχετικά με τον κάθε οδηγό του αυτοκινήτου, όπως θέση του καθίσματος-καθρεπτών-τιμονιού, αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, προτιμήσεις στον κλιματισμό και άλλα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!