ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Nissan x OPUS Concept Camper: Η νέα εποχή στο κάμπινγκ! (pics & vid)

Nissan x OPUS Concept Camper: Η νέα εποχή στο κάμπινγκ! (pics & vid)

Nissan x OPUS Concept Camper: Η νέα εποχή στο κάμπινγκ! (pics & vid)

Το πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης προσφέρει ενεργειακή αυτονομία για μία εβδομάδα χάρη στο Nissan Energy ROAM.

Η Nissan Energy και η OPUS Campers, συνεργάζονται πάνω σε ένα έξυπνο πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης, το οποίο χρησιμοποιεί μπαταρίες «δεύτερου κύκλου ζωής» από ηλεκτρικά οχήματα Nissan, προσφέροντας στους λάτρεις της περιπέτειας και της υπαίθρου, ενεργειακή αυτονομία έως και μιας εβδομάδας.

Το πρωτότυπο Nissan x OPUS ενσωματώνει το Nissan Energy ROAM, ένα φορητό, αδιάβροχο πακέτο ισχύος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan, για άνετη, αθόρυβη και απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων ισχύ, εν κινήσει. Με χωρητικότητα αποθήκευσης 700Wh και ισχύ εξόδου 1kW, οι κυψέλες ιόντων λιθίου της ROAM «ανακτώνται» από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan, εξασφαλίζοντας  ένα βιώσιμο δεύτερο κύκλο ζωής για τις μπαταρίες.

Τοποθετημένη σε ειδικό χώρο στο μπροστινό μέρος του OPUS, η μονάδα Nissan Energy ROAM, παρέχει τροφοδοσία τόσο στο κύκλωμα των 230V όσο και σε αυτό των 12v (μέσω επαναφόρτισης της μπαταρίας αναψυχής). Αυτή η μονάδα συμβάλει σε μια επάρκεια ισχύος για κατασκήνωση περίπου επτά ημερών, συνεπικουρούμενη από ένα ηλιακό πάνελ. 

Το Nissan x OPUS, επιτρέπει στους κατασκηνωτές να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να απολαμβάνουν ανέσεις ενός κανονικού σπιτιού, ενώ έχουν την ελευθερία να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, το Nissan Energy ROAM μπορεί να αφαιρεθεί από το τρέιλερ και να φορτιστεί μακριά από το κάμπινγκ, μέσω μιας τυπικής οικιακής πρίζας  230v, ή μέσω σύνδεσης με ένα ηλιακό πάνελ.

Μέσα στο Nissan x OPUS υπάρχει εξοπλισμός μαγειρέματος, καθιστικό/τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο για έως και έξι άτομα. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει μια πρίζα 230V για τροφοδοσία οικιακών συσκευών, υποδοχές USB για τη φόρτιση smartphones ή άλλων περιφερειακών συσκευών, LED φωτισμό, ένα 4G κινητό σημείο πρόσβασης WiFi για έως και 10 συσκευές, καθώς και έναν ψηφιακό προβολέα με πτυσσόμενη οθόνη, για να απολαμβάνετε ταινίες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Tέλος, τo Nissan x OPUS Concept, θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο τoυ στο περίπτερο της OPUS στην Έκθεση Caravan, Camping και Motorhome στο NEC του Birmingham, του Ηνωμένου Βασιλείου, από 19 έως 24 Φεβρουαρίου 2019. Μέχρι τότε δείτε το χαρακτηριστικό video: