McLaren: «Μας αρέσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν σκεφτόμαστε SUV»

Πέτρος Σηφαλάκης
McLaren: «Μας αρέσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν σκεφτόμαστε SUV»
Η βρετανική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την προσθήκη ενός SUV στην γκάμα της, όμως δηλώνει ανοικτά ότι υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση.

Η «μόδα» που θέλει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προχωρούν στην κατασκευή SUV μοντέλων έχει «ρίξει» πολλούς κατασκευαστές που δεν θα πιστεύαμε μέχρι σήμερα, όπως τη Lamborghini για παράδειγμα. Άλλες φίρμες που δραστηριοποιούνται γύρω από τα σπορ αυτοκίνητα έχουν «πέσει» από πολύ παλιότερα, όπως η Porsche για παράδειγμα, όμως η McLaren δεν σκοπεύει να το κάνει.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής σχεδιασμού της βρετανικής μάρκας είπε «η απάντηση στα SUV είναι εύκολη και είναι όχι από εμάς» και το αιτιολόγησε. «Προσφέρουμε την απόλυτη οδηγική εμπειρία, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο όμως με ένα SUV».

Η απόφαση αυτή, δεν δείχνει ότι η McLaren είναι συντηρητική στις εξελίξεις της αυτοκίνησης, παρά μόνο ότι παραμένει σταθερή στη φιλοσοφία της. Για παράδειγμα σε ο,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, είναι πολύ ανοικτοί και δηλώνουν ότι ίσως και να ξεπεράσουν το ενδιάμεσο στάδιο της υβριδικής τεχνολογίας και να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου hypercar! Έτσι κι αλλιώς το πλάνο της McLaren περιλαμβάνει 18 νέα αυτοκίνητα έως και το 2025, οπότε έχουμε πολλά να δούμε ακόμη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!