Επίσημη βελτίωση με αλλαγή κινητήρα! Με Mopar Hellcrate!

Γιώργος Βαρίνος
Επίσημη βελτίωση με αλλαγή κινητήρα! Με Mopar Hellcrate!
Σκέφτεστε να αλλάξετε κινητήρα στο αυτοκίνητό σας αλλά επιθυμείτε κάτι πολύ ιδιαίτερο και ισχυρό; Αν σας φτάνουν 707 ίπποι... έχουμε μια ενδιαφέρουσα πρόταση!

Έρχονται στο νου σας οι πεντάλιτροι Cosworth της δεκαετίας του ’90 και τα μάτια σας υγραίνονται. Υπάρχουν καλά νέα για όλους εσάς, καθώς το τμήμα Mopar της Fiat Chrysler μόλις ανακοίνωσε ένα κινητήρα 6.2-λίτρων που ονομάζεται "Hellcrate" και θα πωλείται ως ανταλλακτικό, σε κάθε ενδιαφερόμενο. Γιατί κάθε αυτοκίνητο αξίζει 707 ίππους!!!

Ναι, ο V8 κινητήρας με τον μηχανικό υπερτροφοδότη μπορεί να αποδώσει αυτό το απίστευτο νούμερο ισχύος και αποτελεί το όνειρο του κάθε «τελειωμένου» μηχανικού βελτιώσεων ή του λάτρη του drift. Το ακόμα όμως μεγαλύτερο «κερασάκι» αφορά στην τιμή του, η οποία είναι 19.530 αμερικανικά δολάρια, και επιπλέον 2.159 δολάρια για όλη την ηλεκτρική καλωδίωση, τον εγκέφαλο και κάθε παρελκόμενο, που καθιστά τον κινητήρα μια λύση plug ‘n’ play. Φυσικά, θα πρέπει το αμάξωμα του αυτοκινήτου σας να υποστηρίζει κατά μήκος τοποθετημένα μοτέρα και να έχει πίσω κίνηση, αλλά αυτό μόνο πρόβλημα δεν είναι.
Το κιτ περιλαμβάνει μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κίνησης (PCM), κέντρο διανομής ισχύος, πλεξούδα καλωδίωσης κινητήρα, γείωση, πεντάλ γκαζιού, βραχυκύκλωμα γείωσης, αισθητήρες οξυγόνου, αισθητήρες θερμοκρασίας αέρα και μονάδα ελέγχου αντλίας καυσίμου για τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα HEMI Crate. Το PCM ξεκλειδώνεται και ρυθμίζεται στην εργοστασιακή βαθμονόμηση 707 ίππων.

Η Mopar αναφέρει ότι οι μηχανικοί της βελτιστοποίησαν το Hellcrate Hemi Engine Kit για χρήση με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων και ότι ο κινητήρας απαιτεί επίσης ένα κιτ κίνησης, το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία όπως αντλία υδραυλικού τιμονιού, ιμάντες, εναλλάκτη, τροχαλίες και πολλά άλλα. Η Mopar δεν αναφέρει τιμολόγηση σε αυτό το κιτ, ενώ μοντέλα που διαθέτουν αυτόν τον κινητήρα, όπως αυτά της Dodge, δεν έχουν εισαχθεί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Fiat-Chrysler, «ποτέ πριν δεν έχει προσφερθεί ένα υπερτροφοδοτούμενο, εργοστασιακό κιτ κινητήρα ισχύος 707 ίππων και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε οι πρώτοι που θα σας δώσουν τη λύση που ζητούν όλοι οι λάτρεις των επιδόσεων και των αγωνιστικών αυτοκινήτων». Το μόνο που μένει, μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι να βρείτε και ένα αμάξωμα από αμερικανικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’30 και να κατασκευάσετε το απόλυτο hot rod. Η καρδιά υπάρχει, το σώμα χρειάζεται...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!