«Εκτόξευση» στους 306 ίππους ετοιμάζει η MINI για τo Countryman JCW

Πέτρος Σηφαλάκης
«Εκτόξευση» στους 306 ίππους ετοιμάζει η MINI για τo Countryman JCW
Είναι πολύ πιθανό μέσα στους επόμενους μήνες, να δούμε έναν νέο κινητήρα στα Countryman και Clubman John Cooper Works, με σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ.

Σήμερα, όλη η σειρά John Cooper Works της MINI εφοδιάζεται με τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα των 2.0 λίτρων, που αποδίδει 231 ίππους. Από το μικρό τρίθυρο MINI έως και τα τετρακίνητα Clubman και Countryman, δεν υπάρχουν αλλαγές, όμως δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα η MINI υπάρχει πιθανότητα να «δανειστεί» από τη μαμά BMW τον κινητήρα που τοποθετείται στην X2 M35i, που έχει κυβισμό 2.0 λίτρων και αποδίδει 306 ίππους με 450 Nm ροπή.

Το πανίσχυρο σύνολο εκτοξεύει το SUV της BMW από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα, οπότε αντίστοιχα «εκρηκτικές» θα είναι και οι επιδόσεις στα δύο MINI! Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται μέσω του αυτόματου σασμάν Steptronic των οκτώ σχέσεων σε όλους τους τροχούς, οπότε το σύστημα ALL4 θα συνεχίσει να υπάρχει στις κορυφαίες JCW εκδόσεις των Clubman και Countryman. Έτσι ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας και το στυλ που χαρακτηρίζει τα δύο μοντέλα, θα «δέσει» και με κορυφαίες επιδόσεις!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!