To Hyundai i20 N θα κοιτάζει στα μάτια το Fiesta ST και το Polo GTI

Πέτρος Σηφαλάκης
To Hyundai i20 N θα κοιτάζει στα μάτια το Fiesta ST και το Polo GTI
Το τμήμα N της Hyundai θα αναλάβει το i20, ώστε η κατηγορία των γρήγορων supermini να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα!

Μετά το i30 N και το i30 N Fastback, η Hyundai επιβεβαίωσε ότι το επόμενο μοντέλο που θα αναλάβει το τμήμα N, θα είναι το i20. Οι φήμες που το έλεγαν αυτό επιβεβαιώθηκαν, όμως η κορεάτικη φίρμα δεν έχει πει ακόμη αν το Tucson, που επίσης λέγεται ότι θα παρουσιαστεί ως N, θα έρθει τελικά. Όπως κι αν έχει, το νέο i20 Ν θα εφοδιαστεί κατά πάσα πιθανότητα με ένα τούρμπο τετρακύλινδρο μοτέρ των 1.6 λίτρων, το οποίο θα αποδίδει περίπου 200 ίππους.

Έτσι θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στο Fiesta ST της Ford, το Polo GTI της Volkswagen, αλλά και το επερχόμενο Clio RS της Renault! Ακόμη πάντως είναι σχετικά νωρίς για να κάνουμε περισσότερες εικασίες καθώς το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί από του χρόνου. Είναι πολύ πιθανό, τα επίσημα αποκαλυπτήρια να γίνουν στην έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο του 2020! Εκτός από τον ισχυρό κινητήρα, το i20 N θα έχει την απαραίτητη άγρια εμφάνιση για ένα αυτοκίνητο 200 ίππων και βέβαια, ανάλογο «στήσιμο» ώστε να είναι απολαυστικό στην οδήγηση, όπως το i30 N για παράδειγμα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!