Πρωταθλητές αναξιοπιστίας τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα SUV

Πέτρος Σηφαλάκης
Πρωταθλητές αναξιοπιστίας τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα SUV
Τα ακριβά αυτοκίνητα θα περίμενε κανείς να είναι και τα πιο αξιόπιστα, ωστόσο συμβαίνει το αντίθετο και τα εν λόγω μοντέλα δείχνουν να έχουν αρκετές «αδυναμίες».

Με αρχική τιμή αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα πολυτελή αυτοκίνητα πρέπει να ικανοποιούν και με το παραπάνω τους αγοραστές τους, που ξόδεψαν τόσα χρήματα ώστε να τα αποκτήσουν. Όμως, Οι έρευνες που γίνονται πάνω σε αυτό μοιάζουν να είναι λίγο διαφορετικές από ότι νομίζουμε. Συγκεκριμένα, το Which?, βρετανικό σωματείο καταναλωτών, έψαξε ανάμεσα σε περισσότερους από 50.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και είδαν ότι τα φθηνότερα αυτοκίνητα, είναι και τα πιο αξιόπιστα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 27% των SUV παθαίνουν κάποια βλάβη, με το μέσο όρο χρόνου που να χρειάζονται στο συνεργείο ώστε να επιδιορθωθούν, να είναι δύο ημέρες. Τα πολυτελή μοντέλα είχαν ακόμη χειρότερα αποτελέσματα. Το 32% αυτών θα πάθει μια βλάβη και θα μείνει στα χέρια του συνεργείου 2,58 ημέρες κατά μέσο όρο, για να είναι έτοιμα. Να σημειώσουμε ότι οι ιδιοκτήτες επισήμαναν ότι όλα τα αυτοκίνητα παρουσίασαν τη βλάβη σε χρόνο μικρότερο των τριών ετών!

Από την άλλη, πρέπει να τονίσουμε ότι τα σπορ αυτοκίνητα, που θα περιμέναμε να είναι πιο αναξιόπιστα δεδομένου ότι πιέζονται πολύ περισσότερο από τους οδηγούς τους, λόγω του χαρακτήρα επιδόσεων που έχουν, αποδεικνύονται πιο αξιόπιστα με 21% αυτών να παθαίνει κάποια βλάβη τα τρία πρώτα χρόνια. Η πιο «τίμια» από πλευράς αξιοπιστίας κατηγορία, είναι των αυτοκινήτων πόλης με το 17% από αυτά να χαλάει στο χρονικό περιθώριο των τριών χρόνων. Η έρευνα καταλήγει λέγοντας ότι οι βλάβες των ακριβών, πιο αναξιόπιστων αυτοκινήτων σχετίζονται κυρίως με το σύστημα πολυμέσων, τα συστήματα «καθαρισμού» των καυσαερίων ή στα ηλεκτρικά παράθυρα και τις κλειδαριές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!