Αυτό είναι το νέο Volkswagen Passat GTE των 218 ίππων (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αυτό είναι το νέο Volkswagen Passat GTE των 218 ίππων (pics)
Η νέα γενιά του γερμανικού υβριδικού μοντέλου συνεχίζει να αποδίδει 218 άλογα όμως η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του βελτιώνεται θεαματικά.

Λίγες ημέρες πριν η Volkswagen μας παρουσίασε το νέο Passat και έφτασε η στιγμή να δούμε και την επαναφορτιζόμενη υβριδική (Plug-In Hybrid) έκδοσή του. Το Passat GTE, όπως ονομάζεται, έχει έναν συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης βενζίνης 1.4 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα, που τροφοδοτείται από μπαταρίες που φορτίζουν από εξωτερική πηγή (πρίζα). Το σύνολο αποδίδει 218 ίππους, όπως και στην προηγούμενη γενιά του Passat και η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς από ένα αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων.

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι η αυτονομία του Passat GTE μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα, που είναι στα 55 χιλιόμετρα βάσει του κύκλου WLTP και 70 χιλιόμετρα με τον παλαιότερο NEDC, αύξηση 40% από το παρελθόν! Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 13.0 kWh. Κατά τα άλλα, το GTE εναρμονίζεται με την πιο φρέσκια εμφάνιση που έδωσε η Volkswagen στο Passat με το όμορφο και ομοιογενές σχέδιο στο εξωτερικό και τη σύγχρονη εικόνα στο εσωτερικό του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!