H TRD μεταμορφώνει το Toyota RAV4 σε εκτός δρόμου «εργαλείο» (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
H TRD μεταμορφώνει το Toyota RAV4 σε εκτός δρόμου «εργαλείο» (pics)
Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς του Toyota RAV4, η TRD φροντίζει να μας δείξει και την πιο... extreme εκδοχή του για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Το Toyota RAV4 είναι ένα κόμπακτ SUV που προσφέρει μεν εκτός δρόμου δυνατότητες, όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί και καθαρόαιμο 4x4. Για αυτό η TRD επέλεξε να το αναλάβει και να του δώσει και αυτή την πτυχή στο χαρακτήρα του και έτσι έχουμε την έκδοση TRD Off-Road! Η απόσταση από το έδαφος έχει φτάσει τα 218 χιλιοστά, υπάρχουν ελαστικά μικτής χρήσης, εφοδιάζεται με νέες 18άρες ζάντες αλουμινίου και η ανάρτηση έχει αλλαχθεί.

Το αυτοκίνητο συνεχίζει να κινείται από το υβριδικό σύνολο με το μοτέρ βενζίνης των 2.5 λίτρων, που αποδίδει συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα 203 ίππους και στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το κιβώτιο είναι ένα CVT και η τετρακίνηση εκτός από το ότι μπορεί να μοιράσει έως και 50% της ροπής στον πίσω άξονα, εφοδιάζεται και με Torque Vectoring που επιλέγει πόση από τη διαθέσιμη ροπή θα φτάσει σε κάθε έναν από τους δύο τροχούς ξεχωριστά. Όταν η τετρακίνηση δεν είναι απαραίτητη, η κίνηση περνά αποκλειστικά εμπρός για καλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!