Ακίνητα στο ΚΤΕΟ θα παραμένουν τα επικίνδυνα οχήματα

Πέτρος Σηφαλάκης
Ακίνητα στο ΚΤΕΟ θα παραμένουν τα επικίνδυνα οχήματα
Αν ο έλεγχος δείξει ότι το όχημα είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί στο δρόμο, το ΚΤΕΟ θα μπορεί να αφαιρέσει άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες και να μην επιτρέψει την έξοδο από τις εγκαταστάσεις.

Δραστικά μέτρα παίρνει η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθούν τα επικίνδυνα αυτοκίνητα στους ελληνικούς δρόμους. Πλέον, τα ΚΤΕΟ αν κρίνουν ότι ένα αυτοκίνητο είναι ακατάλληλο για κυκλοφορία τότε θα μπορούν να αφαιρέσουν τις πινακίδες του καθώς και την άδεια κυκλοφορίας και να το κρατήσουν ακινητοποιημένο! Θα μπορεί να μετακινηθεί μόνον προς το συνεργείο επισκευής του με ασφαλή τρόπο (φορτωμένο σε οδική βοήθεια ας πούμε) και στη συνέχεια το όχημα θα πρέπει να ελεγχθεί ξανά ώστε να διαπιστωθεί η καλή του κατάσταση, πριν πάρει πίσω τις πινακίδες και την άδειά του.

Ωστόσο το ΚΤΕΟ επειδή δεν έχει τη δυνατότητα αφαίρεσης των στοιχείων ενός αυτοκινήτου, θα γίνεται από την ίδια την αστυνομία η οποία θα ειδοποιείται από το ΚΤΕΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου ΙΚΤΕΟ, είπε ότι για πολλά χρόνια, τα αυτοκίνητα που πάνε για να περάσουν τον τεχνικό έλεγχο δεν είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση που να κριθούν ακατάλληλα για κυκλοφορία. Αυτό γίνεται γιατί οι ιδιοκτήτες τους φροντίζουν να τα «μαζέψουν» πριν επισκεφθούν το ΚΤΕΟ ή δεν πάνε καν για έλεγχο, με κίνδυνο να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο αν τους «τσιμπήσει» η αστυνομία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!