Η Volkswagen αναβαθμίζει τα Polo και Golf φυσικού αερίου

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Volkswagen αναβαθμίζει τα Polo και Golf φυσικού αερίου
Με μια παραπάνω δεξαμενή φυσικού αερίου και κατά συνέπεια, μεγαλύτερη αυτονομία θα είναι διαθέσιμα τα Volkswagen Polo και Golf TGI.

Η Volkswagen διαθέτει κάποια από τα μοντέλα της σε εκδόσεις που «καίνε» και φυσικό αέριο, με τα Polo και Golf να είναι δύο από αυτά. Τα TGI, όπως ονομάζονται, έχουν δύο δεξαμενές φυσικού αερίου όμως σύντομα θα είναι διαθέσιμα με τρεις, ώστε να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία.

Συνολικά, στην περίπτωση του Golf ο συνολικός όγκος του φυσικού αερίου που θα μπορεί να αποθηκεύσει θα είναι 17,3 κιλά (ή 115 λίτρα), ενώ το Polo θα έχει χωρητικότητα 13,8 κιλά (ή 91,5 λίτρα). Η αυτονομία του Golf θα ανέβει στα 422 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο μέτρησης WLTP και η κατανάλωση του CNG θα είναι 3,5 κιλά ανά 100 χιλιόμετρα, εκπέμποντας 95 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

To Polo αντίστοιχα, θα έχει 368 χιλιόμετρα αυτονομία. Παράλληλα, η Volkswagen ανακοινώνει ότι το Golf TGI θα συνδυάζεται πλέον με τον νέο κινητήρα 1.5 TSI των 130 ίππων, που θα μπορεί να συνδυαστεί είτε με χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων, είτε με αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, με τελική ταχύτητα στα 205 χλμ./ώρα και 199 χλμ./ώρα ανά περίπτωση. Το Polo, συνεχίζει με τον τρικύλινδρο τούρμπο 1.0 TSI των 90 ίππων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!