Απαγόρευσαν στη Μέγκαν Μαρκλ να κλείνει την πόρτα του αυτοκινήτου!

Δημήτρης Γράτσος
Απαγόρευσαν στη Μέγκαν Μαρκλ να κλείνει την πόρτα του αυτοκινήτου!
Ο λόγος δεν αφορά στο πρωτόκολλο το οποίο η Δούκισσα του Sussex αρκετά συχνά δεν τηρεί, αλλά σε θέμα ασφάλειας.

Η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του Πρίγκιπα Χάρι και Δούκισσα του Sussex, αποθεώνεται διαρκώς από τα βρετανικά και διεθνή Μέσα, για το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να ανοίγει και να κλείνει μόνη της την πόρτα του αυτοκινήτου, χωρίς να περιμένει από τον εκάστοτε συνοδό-οδηγό της να το πράξει για εκείνη.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα τόνιζαν ότι η Μέγκαν Μαρκλ με αυτόν τον τρόπο έστελνε ένα φεμινιστικού περιεχομένου μήνυμα προς όλους, δείχνοντας παράλληλα ένα πιο προσιτό προφίλ σε σχέση με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, αυτή η συνήθεια της Δούκισσας του Sussex, είτε ως μία αυθόρμητη κίνηση, είτε ως «στημένη», θα σταματήσει να υφίσταται, καθώς οι άνθρωποι της ασφάλειας της βασιλικής οικογένειας, το απαγόρευσαν ρητά!

Ο λόγος; Αρχικά κάποιοι κακεντρεχείς έκαναν λόγο για το βασιλικό πρωτόκολλο το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αγνοεί συστηματικά η Μαρκλ, όμως η πραγματική αιτία αφορά σε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί η βασιλική οικογένεια για τις μετακινήσεις της, διαθέτουν σύστημα αυτόματου κλειδώματος για τις πόρτες τους, όταν το εκάστοτε μέλος όπως για παράδειγμα η γυναίκα του Πρίγκιπα Χάρι, αποβιβάζεται από το όχημα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πολύ απλά όταν η Μεγκάν Μαρκλ κλείνει την πόρτα από μόνη της, οι άνθρωποι της ασφάλειας δεν έχουν τη δυνατότητα να την φυγαδεύσουν άμεσα σε περίπτωση κινδύνου, καθώς οι πόρτες του αυτοκινήτου είναι ήδη ασφαλισμένες.

«Μπορεί το να κλείσει μία πόρτα να φαίνεται ασήμαντο, ωστόσο αυτό μπορεί να κάνει την διαφορά. Αν πάει κάτι λάθος στην άφιξη κάποιου μέλους της βασιλικής οικογένειας, τότε η ασφάλεια πρέπει να τους βάλει ξανά εντός των αυτοκινήτων μέσα σε δευτερόλεπτα. Αν οι πόρτες των οχημάτων είναι κλειστές και ασφαλισμένες, τότε αυτό είναι αδύνατο», δήλωσε χαρακτηριστικά ένα από τα μέλη της προσωπικής ασφάλειας της βασιλικής οικογένειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!