To ρεκόρ των 432 χλμ/ώρα που διατηρήθηκε 80 χρόνια! (vid)

Γιώργος Βαρίνος
To ρεκόρ των 432 χλμ/ώρα που διατηρήθηκε 80 χρόνια! (vid)
Πριν από 81 χρόνια ακριβώς, στις 28 Ιανουαρίου του 1938, έγινε ένα απίστευτο ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο που διατηρήθηκε μέχρι τις μέρες μας πριν το σπάσει μια Koenigsegg Agera. Ο Ρούντολφ Καρατσιόλα οδηγώντας μια Μercedes W125 Rekordwagen στην Bundesautobahn 5 μεταξύ Φρανκφούρτης και Ντάρμσταντ, έκανε νέο ρεκόρ ταχύτητας με 432 χλμ/ώρα!

Για 80 χρόνια κανείς δεν μπήκε στον πειρασμό να προσπαθήσει να το σπάσει μέχρι το 2018 που το έσπασε μια Koenigsegg Agera.
Το ιστορικό της προσπάθειας είχε και δράμα φυσικά και έχει ως εξής. Ο Ρούντολφ Καρατσιόλα οδηγώντας μια Μercedes W125 Rekordwagen στην Bundesautobahn 5 μεταξύ Φρανκφούρτης και Ντάρμσταντ, έκανε νέο ρεκόρ ταχύτητας με 432 χλμ/ώρα! Στη συνέχεια, ο Μπερντ Ροσεμάγιερ, ένας από τους πιο σημαντικούς οδηγούς της δεκαετίας του 1930 και ο αντίπαλος του Caracciola στη σκηνή των Grand Prix, ήταν ο επόμενος που έπρεπε να δοκιμάσει με μια Auto Union V16 Streamliner. Ενενήντα λεπτά μετά την προσπάθεια του Ρούντολφ Καρατσιόλα, ήρθε η ώρα να επιχειρήσει την προσπάθεια του ο Ροσεμάγιερ που ήταν επίσης ένας επιτυχημένος οδηγός αγώνων και είχε επιτυχίες με την Auto Union. Προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Καρατσιόλα και έτσι αποφάσισε να κάνει άλλη μία τρίτη και τελική προσπάθειά. Τότε η Auto Union V16 Streamliner του Μπερντ Ροσεμάγιερ έφυγε από το δρόμο, πιθανόν λόγω ριπής ανέμου, ο οδηγός πετάχθηκε έξω από το θάλαμο διακυβέρνησης με μεγάλη ταχύτητα και σκοτώθηκε ακαριαία σε ηλικία 29 ετών.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ο Μπερντ Ροσεμάγιερ ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς οδηγούς αγώνων στη γερμανική ιστορία αγώνων αυτοκινήτων. Είχε κερδίσει το δεύτερο Grand Prix του στο τρομακτικό Nürburgring, αργότερα -το 1935- κέρδισε το πρώτο του Grand Prix στο Circuit Brno Masaryk στην Τσεχοσλοβακία ενώ πολλές νίκες ακολούθησαν το 1936 και το 1937, συμπεριλαμβανομένου και του κυπέλλου Vanderbilt στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!