Αλλαγή πλάνων για το Apple Car

Γιώργος Βαρίνος
Αλλαγή πλάνων για το Apple Car
H Apple αναδιαρθρώνει το τμήμα αυτόνομων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που είναι γνωστό ως Project Titan καθώς απολύει 200 άτομα που εργάζονταν στο τμήμα, ενώ αρκετούς άλλους εργαζόμενους τους μετακινεί σε άλλες θέσεις της εταιρείας.

Το Project Titan, απασχολούσε έως τώρα 2.700 άτομα, ενώ επικεφαλής παραμένει ο πρώην μηχανικός της Tesla, Ντουγκ Φίλντ. Όπως γράφει το έγκυρο περιοδικό Forbes, o υπεύθυνος Τύπου της Apple δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έχουμε μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα που είναι αφοσιωμένη στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και τις σχετικές τεχνολογίες αναγνώρισης ανθρώπων, ζώων ή πραγμάτων. Καθώς η ομάδα αναδιαρθρώνεται δίνοντας μεγαλύτερη σημασία σε τομείς - κλειδιά για το 2019, ορισμένες ομάδες εργαζομένων μετακινούνται σε άλλα project εσωτερικά της εταιρείας, όπου θα αφοσιωθούν στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και του «machine learning» καθώς και σε άλλους σχετικούς τομείς. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία στον χώρο των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης όπου η Apple έχει μοναδικές δυνατότητες και θεωρούμε πως αυτό είναι το πιο φιλόδοξο και σημαντικό πρόγραμμα για το μέλλον.»

Το Project Titan δεν διαφέρει από άλλα προγράμματα της Apple και καλύπτεται και αυτό από ένα πέπλο μυστηρίου όπως συμβαίνει με όλα τα project της Apple. Στους δρόμους του Κουπερτίνο, οι κάτοικοι βλέπουν εδώ και καιρό, αρκετά πρωτότυπα της Apple, -στην πράξη βαριά μετασκευασμένα Lexus RX450h- με πληθώρα από κάμερες και αισθητήρες.

Σύμφωνα με το CNBC, η Apple θέλει να αλλάξει την στόχευση του Project Titan, από την κατασκευή ενός αυτόνομου αυτοκινήτου, προς την εξέλιξη λογισμικού αυτόνομης οδήγησης, το οποίο και θα προσφέρει σε συνεταιρική βάση, σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!