Και το όνομα αυτού: Skoda Kamiq!

Δημήτρης Γράτσος
Και το όνομα αυτού: Skoda Kamiq!
Το τρίτο SUV στη γκάμα της Skoda θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.
Η Skoda αποκάλυψε το όνομα του πολυαναμενόμενου compact SUV της, με το νέο Kamiq (Καμίκ) να διαθέτει ακόμη πιο συμπαγείς διαστάσεις από το Karoq, το οποίο πρόσφατα ανακηρύχθηκε ως το «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2019». Πως προέκυψε όμως η συγκεκριμένη ονομασία;
Η λέξη Kamiq προέρχεται από τη γλώσσα των Ινούιτ, των Εσκιμώων που κατοικούν στο Βόρειο τμήμα του Καναδά και στη Γροιλανδία, ενώ ετυμολογικά υποδηλώνει «κάτι που ταιριάζει απόλυτα, σαν δεύτερη επιδερμίδα, σε κάθε κατάσταση». Την ίδια στιγμή, το εν λόγω όνομα υπηρετεί τη νέα φιλοσοφία ονοματοδοσίας της Skoda, με τα ονόματα όλων των σύγχρονων SUV της μάρκας να ξεκινούν από K και να τελειώνουν σε Q.
Το νέο Skoda Kamiq αποτελεί το νέο μοντέρνο urban crossover της τσέχικης φίρμας, το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με το γενικότερο αστικό lifestyle, συνδυάζοντας παράλληλα έναν έντονα περιπετειώδη χαρακτήρα. Συνδυάζει την ευελιξία και τα δυναμικά στοιχεία ενός compact μοντέλου με τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα ενός SUV, ήτοι την πιο ψηλή θέση οδήγησης, την καλύτερη ορατότητα, την πιο εύκολη είσοδο και έξοδο καθώς και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.
Παράλληλα, βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του VW Group, ενώ διαθέτει νέα συστήματα υποβοήθησης, άνεσης, ασφάλειας, καθώς και δυναμικό design, συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα συστατικά ώστε να αποτελέσει το επόμενο best-seller της κατηγορίας του και όχι μόνο. Να σημειωθεί ότι η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Skoda Kamiq θα λάβει χώρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, από 5 έως 17 Μαρτίου του 2019.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!